Sănătate

Ce se întâmplă dacă mâncați fructe sau legume nespălate

Cu siguranță că fiecare dintre noi a fost tentat, cel puțin o dată în viață, să culeagă un măr copt din pom și să-l mănânce imediat. Dar este bine să facem acest lucru? Ce se întâmplă dacă mănânci fructe și legume nespălate?

Adesea, chiar și vânzătorii din piață oferă să încercăm căpșunile, cireșele sau alte fructe de pădure înainte de a le cumpăra pentru a fi siguri de gustul lor. Mulți oameni cred că nu este nimic rău în a mânca o boabă nespălată sau în a se bucura de fructe din propria grădină. Cu toate acestea, este într-adevăr așa?

Potrivit medicilor, chiar și o singură boabă mică poate provoca probleme grave. Împreună cu un fruct, o legumă sau o boabă nespălată, riscați să ingerați bacterii dăunătoare care trăiesc în sol, precum și să consumați pesticidele folosite pentru a crește cultura.

Chiar și straturile din grădina de acasă nu sunt imune la această amenințare. Dacă nu folosiți substanțe chimice pentru a vă hrăni legumele, păsările, pisicile și câinii pot merge în continuare pe acolo și pot transmite infecții periculoase. Acestea pot lăsa bacterii pe fructe. Așa că, dacă nu spălați leguma înainte de a o mânca, puteți fi siguri că bacteria a intrat deja în corpul dumneavoastră.

Deci, ce se întâmplă dacă mâncați fructe, legume sau fructe de pădure nespălate? În primul rând, vă puteți confrunta cu vărsături, greață, dureri abdominale, diaree și E. coli. În cazurile severe, sunt posibile probleme mai grave: insuficiență renală. Prin urmare, este mai bine să nu vă asumați riscuri și să spălați întotdeauna fructele și legumele înainte de a le consuma. Este deosebit de important să faceți acest lucru pentru copii, femeile însărcinate și persoanele cu imunitate slabă.

Related Articles

Back to top button