Sănătate

10 motive pentru a iubi și a mânca avocado în mod regulat

Dacă nu ați inclus încă avocado în dieta dumneavoastră, acum este momentul să o faceți. În afară de grăsimi, avocado este o sursă bogată de vitamina E, A, B, C și acid folic.

Cu ceva timp în urmă, lumea a înnebunit după acest fruct. Nu e de mirare: este cremos, gustos, fraged și poate fi folosit pentru a face tot felul de gustări. Se pare că are și o mulțime de beneficii pentru sănătate dovedite științific, bineînțeles, vorbim despre „regele” pozelor culinare și favoritul nutriționiștilor – avocado.

Avocado are o serie de beneficii pentru sănătate. Datorită acestora, a devenit rapid un adevărat hit dietetic. Acest fruct verde a cucerit lumea dietelor și a alimentației sănătoase pentru că 80% din avocado este o grăsime sănătoasă, ușor de digerat, ideală pentru celulele noastre.

Avocado este bogat în nutrienți
Avocado este o sursă de vitaminele C, E, K și B6, precum și de riboflavină, niacină, acid folic, acid pantotenic, magneziu și potasiu. Fructul conține, de asemenea, luteină, beta-caroten și acizi grași omega-3 benefici. Acest fruct deosebit conține multe grăsimi sănătoase care sunt benefice pentru organism, făcându-ne să ne simțim sătui mai mult timp după ce îl consumăm. În același timp, avocado încetinește descompunerea carbohidraților, ceea ce ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge.

Aproximativ o jumătate de avocado sau 100 g conțin:

160 calorii
14,7 g de grăsimi
8,5 g de carbohidrați
6,7 g de fibre
mai puțin de 1 g de zahăr

Grăsimile sunt necesare pentru buna funcționare a fiecărei celule din organism. Consumul grăsimilor sănătoase care se găsesc în avocado îmbunătățește absorbția vitaminelor liposolubile, a mineralelor și a altor nutrienți, îmbunătățește aspectul pielii și afectează calitatea sistemului imunitar.

Reduce riscul de osteoporoză
O jumătate de avocado mediu asigură aproximativ 18% din necesarul zilnic de vitamina K. Și, potrivit cercetărilor, consumul suficient de această vitamină poate susține sănătatea oaselor prin creșterea absorbției aportului de calciu și reducerea excreției acestuia în urină.

Ajută la vedere
Avocado conține, de asemenea, luteină și zeaxantină, care sunt doi fitonutrienți care se găsesc în țesuturile ochiului. Aceștia oferă protecție antioxidantă și minimizează daunele cauzate de radiațiile solare. Acizii grași nesaturați care se găsesc în avocado ajută, de asemenea, la absorbția altor antioxidanți solubili în grăsimi, cum ar fi beta-carotenul. Prin includerea avocado în dieta dumneavoastră, puteți reduce riscul de a dezvolta degenerescență retiniană legată de vârstă.

Reduce riscul de depresie și de stări de spirit proaste
Deși este o concepție greșită că depresia poate fi vindecată prin dietă, nu trebuie să uităm marea influență a stării fizice generale a organismului asupra apariției acesteia. Acidul folic din avocado ajută la prevenirea acumulării de homocisteină, o substanță care poate afecta fluxul sanguin și livrarea de nutrienți către creier. În plus, cercetătorii au asociat excesul de homocisteină cu disfuncțiile cognitive, depresia și afectarea producției de serotonină, dopamină și noradrenalină, care reglează starea de spirit, somnul și apetitul.

Related Articles

Back to top button