Important

Ungaria amenință că va bloca sancţiunile UE

Ungaria amenință că va bloca unele sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei dacă trei oligarhi nu vor fi scoși de pe lista de sancțiuni, transmite Radio Europa Liberă.

Ungaria se dovedește din nou a fi obstacol atunci când vine vorba de sancțiunile UE împotriva Rusiei – de această dată, făcând eforturi ca trei oligarhi ruși să fie eliminați de pe lista de sancțiuni.

Potrivit mai multor surse diplomatice familiarizate cu chestiunea, cele trei persoane pe care Budapesta vrea să le elimine de pe lista interzicerii vizelor și a înghețarii activelor sunt Alisher Usmanov, Piotr Aven și Viktor Raşnikov.

Usmanov și-a făcut avere în minerit și investiții și este fost acționar la clubul de fotbal Arsenal; Aven este un om de afaceri și politician care a condus cea mai mare bancă comercială din Rusia; iar Raşnikov este un miliardar în industria fierului și oțelului, scrie Politico.

Ungaria a cerut, de asemenea, UE să extindă excepția privind sancțiunile pentru ajutorul umanitar. Acest lucru a creat teamă în rândul altor țări UE că Budapesta dorește să creeze lacune în sancțiunile UE într-un moment în care Comisia Europeană încearcă să înăsprească regulile.

Reprezentanții UE urmează să discute despre războiul din Ucraina la întâlnirea lor de miercuri. Deși extinderea listelor de sancțiuni nu este oficial pe ordinea de zi, cererile Ungariei vor fi cu siguranță ridicate în timpul discuțiilor, având în vedere indignarea pe care au provocat-o deja, au spus diplomații.

Related Articles

Back to top button