Externe

În Danemarca au încercat să ardă Coranul: guvernul a condamnat acțiunea

În capitala Danemarcei, Copenhaga, a avut loc un miting în apropierea ambasadei irakiene, în timpul căruia protestatarii au încercat să dea foc Coranului.

Potrivit poliției, vineri, în apropierea ambasadei a avut loc o „demonstrație foarte mică”, la care au participat mai puțin de 10 persoane.

„Pot confirma, de asemenea, că o carte a fost arsă. Nu știm ce fel de carte a fost. Se pare că încercau să ardă un steag irakian și după aceea cineva a călcat pe el”, a declarat Trine Fisker, purtător de cuvânt al poliției din Copenhaga.

A doua zi, la Bagdad, protestatarii au încercat să pătrundă în Zona Verde, unde se află ambasadele străine și clădirile guvernului irakian.

Forțele de securitate irakiene au blocat podurile care duc spre această zonă. Poliția a folosit bastoane și gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari.

În același timp, guvernul danez a condamnat incendierea Coranului.

„Arderea textelor sacre și a altor simboluri religioase este un act rușinos care nu respectă religia altora. Este un act provocator care rănește mulți oameni și creează o barieră între diferite religii și culturi”, a declarat guvernul țării într-un comunicat.

Declarația guvernului danez a subliniat că libertatea de exprimare și libertatea de întrunire trebuie să fie respectate.

„Danemarca susține dreptul la protest, dar subliniază că acesta trebuie să rămână pașnic”, se arată în declarație.

Related Articles

Back to top button