Curierul Românesc

România, la un pas de recesiune. Gianina Șerban (AUR): „stimată coaliţie comasată, v-aţi asumat să aveţi grijă de poporul român, de ce n-o faceţi?”

Gianina Șerban, deputat AUR Ilfov, avertizează asupra faptului că România se află la un pas de recesiune. Într-o declarație politică, aceasta analizează situaţia economică a ţării și concluzionează că, în prezent, stabilitatea economică a României se sprijină pe împrumuturile de la Uniunea Europeană. În condițiile în care avem cea mai mare inflație din UE, dar și cele mai mici salarii, românii sunt nevoiți să cumpere produse la prețuri egale sau chiar mai mari față de alți europeni.

„România se confruntă cu multe probleme, de la un deficit bugetar foarte mare, la o economie în dificultate. O spun şi rapoartele UE, care arată că suntem codaşii Europei când vine vorba de salarii, iar în condiţiile în care salariul mediu la noi este mult mai mic, comparativ cu alte state membre UE, românii cumpără produsele de bază la preţuri egale sau mult mai mari. Potrivit specialiştilor, ne aflăm într-o situaţie critică, datoria României a ajuns la aproape 9.000 de euro pe cap de locuitor. Datoria publică a devenit extrem de îngrijorătoare, iar singurul lucru care salvează ţara noastră de la recesiune este împrumutul fără încetare de la Uniunea Europeană. Aceasta este stabilitatea economică a României după aproape trei ani de la instaurarea actualei guvernări”, a declarat deputata, care a subliniat că inflația a devenit coșmarul românilor, care se văd nevoiți să plece peste hotare.

Dacă românii apți de muncă au opțiunea să plece din țară, vârstnicii nu au de ales. Pentru a se descurca în prezent cu pensiile mici, aceștia se împrumută deoarece nu mai fac față cheltuielilor.

„CAR – urile sunt pline de bătrâni care se împrumută să trăiască de la o lună la alta şi să achite facturile la utilităţi care depăşesc cu mult pensia acestora. Această situaţie economică a României îi face pe unii pensionari să treacă de bariera demnităţii şi să apeleze la milă devenind cerşetori de ocazie”, a punctat Gianina Șerban. Ea a amintit că situația României este îngrijătoare, iar acest lucru este cunoscut la nivelul instituţiilor financiare internaţionale (FMI), care monitorizează evoluția economiei românești.

Gianina Șerban a criticat dur PSD și PNL pentru că au făcut din organizarea alegerilor o prioritate și au uitat că, de fapt, obiectivul lor trebuie să fie bunăstarea românilor.

„Stimaţi colegi, v-aţi axat mai mult pe organizarea alegerilor şi păstrarea funcţiilor şi aţi uitat de poporul român. Majorări de pensii aţi promis în septembrie, o altă momeală în preajma alegerilor ce vor avea loc în toamnă, poate-poate mai reuşiţi să îi mai păcăliţi odată pe seniorii noştri, cei care au clădit această ţară. Ei au clădit-o, voi, de 34 de ani distrugeţi sistematic tot ce-a avut România mai bun. Stimaţi colegi, stimată coaliţie comasată, v-aţi asumat să aveţi grijă de poporul român, de ce n-o faceţi? Bunăstarea românilor trebuie să fie prioritară pentru noi toţi, implicit pentru dumneavoastră!”, a mai spus deputata.

Related Articles

Back to top button