Curierul Românesc

Realizarea Autostrăzii A8, un obiectiv greu de atins. Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași, îl interpelează pe ministrul Sorin Grindeanu cu privire la întârzierile apărute

Realizarea Autostrăzii A8 este în continuare un obiectiv greu de atins. Constatarea îi aparține deputatului AUR de Iași, Mihail Albișteanu, în contextul în care în spațiul public au apărut informații despre întârzierile privind aprobarea documentațiilor pentru Autostrada Unirii. Cătălin Urtoi, directorul interimar al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) a afirmat că de vină este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care aprobă documentațiile tehnice într-un ritm foarte lent.

În acest context, deputatul Mihail Albișteanu, a transmis o interpelare ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu pentru a cere explicații privind aceste întârzieri:

„Domnule Ministru,
Realizarea Autostrăzii A8 reprezintă, în continuare, un obiectiv greu de atins, întâmpinând numeroase impedimente. Există întârzieri în desfășurarea procedurilor necesare realizării secțiunilor Autostrăzii A8, ceea ce ar putea implica anumite probleme în privința finanțării execuției proiectului.
Spre exemplu, în cazul porțiunii Leghin – Târgu Neamț, proiectarea a fost întârziată cu aproximativ 4 luni, iar pentru Secțiunea 4 a autostrăzii, care cuprinde porțiunea Ungheni – Iași – Târgu Neamț, întârzierea înregistrată este de 21 de luni. Procedura de licitație pentru realizarea Secțiunii 5 a înregistrat o întârziere de 4 luni.

Ce măsuri veți întreprinde pentru împiedicarea apariției unor noi întârzieri în viitor?”, a întrebat deputatul.

Amintim că au existat mai multe probleme legate de proiectului Autostrăzii Unirii. Anul trecut, Asociația Pro Infrastructura susținea că Autostrada A 8 este un „jalon PNRR ratat”.

Related Articles

Back to top button