Curierul Românesc

Guvernul României încalcă angajamentele PNRR, protestele lucrătorilor programate pentru 26 iulie

Guvernul României se grăbește să încalce angajamentele luate prin PNRR, iar reprezentanții federației sindicale atrag atenția asupra acestei situații alarmante. Potrivit PNRR, Guvernul României a promis să modifice Codul Fiscal pentru a reduce treptat stimulentele fiscale pentru lucrătorii din sectorul construcțiilor.

Reducerea ar fi trebuit să înceapă în 2025 și să se finalizeze în 2028. Cu toate acestea, guvernanții vor să introducă această măsură brusc, începând cu 1 septembrie 2023. Această schimbare neașteptată afectează credibilitatea României și creează instabilitate și lipsă de predictibilitate în mediul economic.Reprezentanții sindicatelor susțin că protestul lucrătorilor din construcții și industria materialelor de construcții este justificat, deoarece veniturile acestora vor suferi în mod grav dacă măsura va fi implementată fără a ține cont de calendarul inițial.

Președintele FGS „Familia”, Gheorghe Bălăceanu, face un apel către toți constructorii din România să se alăture protestului din 26 iulie. El subliniază faptul că guvernul nu renunță la eliminarea facilităților fiscale pentru constructori și lucrătorii din industria materialelor de construcții și îi îndeamnă pe toți cei afectați de aceste măsuri să se alăture luptei pentru drepturile lor.

Scopul este de a munci în România și de a nu fi nevoiți să plece în străinătate în căutarea unor salarii mai bune.Această decizie neașteptată a Guvernului României a stârnit indignarea și nemulțumirea lucrătorilor din construcții și industria materialelor de construcții. Aceștia consideră că schimbarea bruscă a planului afectează stabilitatea și predictibilitatea în mediul economic și pune în pericol locurile de muncă și veniturile lor. Protestul din 26 iulie de la București reprezintă o oportunitate pentru toți cei afectați să-și exprime nemulțumirea și să își apere drepturile.

Este un moment crucial pentru a demonstra solidaritatea și determinarea în fața guvernanților și pentru a cere respectarea angajamentelor asumate în cadrul PNRR.

Related Articles

Back to top button