Curierul Românesc

Dumitru Flucuș: AUR a propus încă de anul trecut sigilarea transporturilor de cereale din Ucraina. Sper ca protestele fermierilor și ale transportatorilor să se soluționeze cu măsuri eficiente

Deputatul AUR Dumitru Flucuș a declarat că România a ajuns în situația de a se împrumuta lunar cu peste un miliard de euro pentru a cumpăra mâncare, energie, medicamente și pentru a plăti utilitățile – România, acea țară care în trecut reușea să acopere necesarul de mâncare pentru întreaga populație. Parlamentarul a salutat protestele fermierilor și transportatorilor și și-a exprimat speranța că Guvernul va lua măsurile necesare pentru a evita o criză majoră.

„Am ajuns în penibila situație în care țara se împrumută lunar cu peste un miliard de euro ca să reușim să ne cumpărăm mâncare, să plătim utilități, să cumpărăm energie, medicamente și alte lucruri – România, care era renumită ca fiind o țară binecuvântată de Dumnezeu cu un teren agricol în suprafață suficientă cât să asigure mâncarea unui număr mult mai mare decât are țara în prezent. Iată că, în urma acestor 34 de ani de așa-zis progres, am reușit acest fapt regretabil încât să nu reușim să ne producem nici propria noastră mâncare și să avem o balanță financiară dezechilibrată profund, cheltuind bani ca să ne cumpărăm mâncare”.

Dumitru Flucuș a amintit că fermierii români au fost foarte afectați de importurile de cereale ucrainene. AUR a avertizat asupra efectelor negative – întrucât aceste importuri ieftine au perturbat piața – și a propus încă de atunci sigilarea transporturilor de cereale din Ucraina.

„În calitate de membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, am propus colegilor mei de la AUR și, împreună cu partidul nostru, am promovat un proiect de lege în urmă cu un an, prin care solicitam sigilarea tuturor autocamioanelor care transportă grâne pe teritoriul țării noastre și provin din Ucraina”, a declarat deputatul, cu precizarea că acest proiect de lege este închis în sertarele Camerei Deputaților.

Domnia sa a mai spus că este necesar ca protestele fermierilor și ale transportatorilor să se soluționeze cu măsuri eficiente pentru ei, pentru că aceste măsuri eficiente se vor răsfrânge și asupra nivelului de trai al tuturor cetățenilor români.

Related Articles

Back to top button