Curierul Românesc

Raisa Enachi (AUR): Propunerea PSD și PNL de comasare a alegerilor este un abuz de putere

Deputata AUR de Vaslui, Raisa Enachi, a susținut o declarație politică, în care a criticat dur propunerea PSD și PNL de comasare a alegerilor, astfel încât cele alegerile europarlamentare și locale să aibă loc în aceeași zi. Aceasta a subliniat că o astfel de decizie încalcă în mod clar Constituției României și este un abuz de putere. AUR se opune vehement comasării alegerilor.

„Cele două partide aflate la putere au impresia că pot face ce vor cu țara noastră! Propunerea de comasare a alegerilor europarlamentare, programate a se susține în iunie, cu cele locale, inițial programate în luna septembrie este un abuz de putere. Sub nicio formă, AUR nu va permite acest lucru și va lupta cu toate forțele pentru ca românii să-și exprime votul democratic așa cum este reglementat prin lege, ci nu la termenele care avantajează doar marile partide, susține Raisa Enachi, din dorința de a rămâne la putere, așa-zișii lideri politici, calculează, în mod meschin, variante care încalcă flagrant Constituția!”, a declarat deputata.

Raisa Enachi a mai spus că PSD și PNL sunt în stare de orice pentru a-și rezerva încă un mandat! Domnia sa a afirmat că, prin această manevră, nu se ține cont de realitatea din teren și de mobilitatea populației:

„se creează un dezavantaj evident pentru studenții și tinerii care locuiesc în orașe diferite față de locul de domiciliu, deoarece, pentru a putea vota primarii din orașul în care trăiesc, trebuie să dețină viza de flotant, și aceasta trebuie obținută cu cel puțin 6 luni înainte de alegeri, asta conform unei legi promulgate de președintele României în anul 2023. Prin urmare, comasarea alegerilor ar însemna că tinerii aflați în afara orașelor natale pentru studii sau muncă vor fi, efectiv, lipsiți de posibilitatea de a-și exprima opțiunile politice la alegerile locale”, a explicat deputata.

În încheiere, Raisa Enachi, a subliniat că respinge cu vehemență comasarea alegerilor. „Această încercare de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale reprezintă un atac direct la adresa democrației și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor! Este evident că coaliția PSD-PNL încearcă să impună propriile interese politice în detrimentul voinței poporului și a principiilor democratice!”, a mai spus deputata.

Related Articles

Back to top button