Curierul Românesc

România va dona un sistem PATRIOT Ucrainei. Reacția deputatului Sebastian Suciu (AUR): PSD și PNL pun în pericol siguranța națională. Lungul șir al trădărilor trebuie să înceteze!

Deputatul AUR Sebastian Suciu a criticat dur actuala guvernare, la aflarea veștii că România va dona un sistem PATRIOT Ucrainei, potrivit deciziei Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Suciu a calificat această decizie drept „trădarea națională”, având în vedere că acest sistem anti-aerian i-a costat pe români un miliard de dolari.

„Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT.

Această donare se face cu condiția continuării negocierilor țării noastre cu Aliații, în special cu partenerul strategic american, în vederea obținerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecției spațiului aerian național, de modernizare a Armatei României și de asigurare a interoperabilității cu sistemul NATO, fiind, totodată, necesară identificarea unei soluții temporare de acoperire a vulnerabilității operaționale astfel create”, se arată în comunicatul remis presei de către Administrația prezidențială.

Sebastian Suciu acuză PSD și PNL că, din inconștiență, pun România într-o situație extrem de vulnerabilă.

„Această decizie sfidează logica și ignoră complet opoziția MApN, punând în pericol siguranța noastră națională. Pentru ce sacrificăm apărarea noastră? Pentru un potențial loc de muncă pentru Iohannis? Pentru ca Ciucă și Ciolacu să rămână la putere?

Acești inconștienți ne bagă cu pași repezi într-un conflict unde nu avem nimic de câștigat dar unde avem totul de pierdut! Lungul șir al trădărilor trebuie să înceteze!

Deșteaptă-te române!”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Related Articles

Back to top button