comunicat

Portul Constanța a devenit stat în stat! PSD face afaceri cu Rusia – Ioana Ramona Bruynseels (AUR)

Portul Constanța devine un punct strategic al Uniunii Europene în contextul războiului din Ucraina însă în ultimii ani a încăput pe mâna unor personaje numite politic, slab pregătite din punct de vedere profesional.

Contrabanda, frauda şi corupţia sunt la nivel „ridicat” în Portul Constanța. Cele mai comune tipuri de corupție sunt mita, falsificarea documentelor de proveniență a mărfii și cadourile în schimbul serviciilor oferite de oficialii guvernamentali. Aceste practici se oglindesc în administrația vamală, care este foarte afectată de corupție. În plus, incidentele raportate de contrabandă cu mărfuri ilicite prin port, indică în continuare activitate infracțională în port. Eficacitatea legislației anticorupție este scăzută, iar oficialii sunt rareori trași la răspundere.

Mai nou la conducerea Portului Constanța poate ajunge orice personaj sulfuros din angrenajul partidelor sistemului, printr-o lege promovată și susținută de PSD. Se pare că debandada promovată la rang de artă de Sorin Grindeanu în Portul Constanța va fi stopată.

Președintele Klaus Iohannis a atacat săptămâna trecută la Curtea Constituțională o lege care permite accesul la șefia Portului Constanța pentru persoane din afara sectorului naval, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Este inadmisibil ca în conducerea Portului Constanța să ajungă politruci din PSD și PNL. În cazul în care CCR va aproba contestația președintelui Iohannis, actuala conducere numită de PSD va fi obligată să plece acasă.

Combinatul chimic Azomureș își suspendă activitatea din cauza importurilor de uree din Federația Rusă cu acte false. Acest lucru se întâmplă sub nasul oficialilor PSD și PNL din Portul Constanța.

PSD și PNL nu au soluții pentru relansarea industriei românești

Deși România are resurse naturale, industria țării este ținută pe linie moartă, în timp ce alte state europene care nu au resursele noastre investesc miliarde de euro în retehnologizare și subvenționări la prețul gazului și al energiei electrice, pentru a menține locurile de muncă.

În condiții de criză un stat trebuie să mențină locurile de muncă, nu să trimită oamenii acasă în șomaj tehnic cum face guvernul PSD/PNL. În toți acești ani de la Revoluție încoace, PSD a înlocuit funcționarii de stat cu membrii de partid. Avem un stat în metastază. Așa se mențin ei la putere chiar dacă sunt în opoziție. AUR va reorganiza statul, iar membrii de partid vor fi trimiși în mediul privat. În 2024 AUR îi va trimite acasă.

Related Articles

Back to top button