Sănătate

Poate provoca intoxicații alimentare: ce alimente nu trebuie gătite în multicooker

Aparatele de gătit multiple le fac viața foarte ușoară celor care trebuie să combine munca la birou cu sarcinile de acasă. Dar dacă gătiți în mod constant într-un multicooker, trebuie să cunoașteți câteva reguli.

De obicei, procesul de gătit într-un multicooker are o singură etapă. Punerea tuturor ingredientelor în multicooker în același timp economisește timp și face viața mai ușoară. Puteți găti o mare varietate de feluri de mâncare în multicooker, de la supe, tocănițe și garnituri la feluri principale, carne și deserturi.
Dar, ca în cazul oricărui instrument de bucătărie, este important să luați măsuri de precauție pentru a vă asigura că alimentele pe care le gătiți sunt lipsite de bacterii. Și există o greșeală comună pe care mulți oameni o fac și care poate duce la o intoxicație alimentară gravă.

Ce să nu gătești într-un multicooker
Nu este recomandat să puneți în multicooker carne, legume sau mâncăruri gata congelate, deoarece poate dura prea mult timp pentru ca acestea să se dezghețe complet și să înceapă să se gătească. Acest lucru înseamnă că alimentele vor fi păstrate în multicooker la o temperatură nesigură pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce poate duce la dezvoltarea bacteriilor.

Pentru a evita acest lucru, cel mai bine este să dezghețați mai întâi ingredientele congelate în frigider, în apă rece sau în cuptorul cu microunde.

Singura excepție este dacă folosiți mâncăruri gata preparate pe al căror ambalaj se menționează că ingredientele trebuie introduse în multicooker cât timp sunt încă congelate.

Related Articles

Back to top button