Sănătate

De ce toată lumea recomandă să bem apă cu lămâie pe stomacul gol: proprietăți utile ale băuturii

Sucurile de fructe și-au pierdut deja statutul dietetic și de sănătate, dar există băuturi care au câștigat popularitate de-a lungul anilor. Printre acestea se numără apa plată cu lămâie. Medicul generalist Roxanne B. Sukol a declarat pentru site-ul Health Essentials al Cleveland Clinic de ce ar trebui să o bei dimineața, pe stomacul gol.

Îmbunătățește digestia
Acidul ajută la descompunerea alimentelor, motiv pentru care este atât de abundent în stomacul nostru. Dar, pe măsură ce îmbătrânim, nivelurile de acid tind să scadă, ceea ce duce la o digestie deficitară. Acidul din lămâi poate fi deosebit de util pentru a normaliza aciditatea.

Ajută la evitarea deshidratării
Cei mai mulți oameni nu beau suficientă apă, așa că începerea zilei cu apă și lămâie este o modalitate ușoară de a vă obișnui cu un obicei sănătos. Cum știi dacă bei suficient? Urina ta ar trebui să fie aproape limpede.

Împiedică oxidarea
Lămâile conțin fitonutrienți care protejează organismul de boli. Acești fitonutrienți au proprietăți antioxidante puternice care împiedică celulele din organele noastre interne să fie deteriorate de procesul de oxidare.

Oferă o doză sănătoasă de vitamina C
Adaugă sucul unei jumătăți de lămâie în apă și vei adăuga doar 6 calorii la dieta ta. De asemenea, veți obține mai mult de ⅙ din doza zilnică de vitamina C, care este esențială pentru protejarea celulelor și repararea lor de daune.

Stimulează nivelul de potasiu
Corpul tău nu poate funcționa fără potasiu. Acesta este esențial pentru comunicarea neuromusculară, transportul nutrienților și reglarea tensiunii arteriale. Fructele și legumele sunt surse importante de potasiu, iar lămâile nu fac excepție.

Împiedică formarea pietrelor la rinichi
Apa cu lămâie ajută la prevenirea formării pietrelor la cei care au deficiență de citrați în urină. Mai important, consumul mai multor lichide ajută la prevenirea deshidratării, un factor de risc comun pentru calculi renali.

Related Articles

Back to top button