Sănătate

Ce să mănânci pe căldură: nutriționistul a numit produse utile și dăunătoare

Meniul de vară diferă semnificativ de cel de iarnă, deoarece utilizarea anumitor produse ajută sau, dimpotrivă, complică reacția organismului la temperaturile anormal de ridicate. Nutriționistul experimentat Alina a povestit cum Popescu să mănânci corect pe căldură și ce este mai bine să refuzi.

Ce să să mănânci în căldură
Mai multe legume, fructe de pădure și fructe colorate. Acestea ajută organismul să se adapteze mai ușor la temperaturile ridicate.


Nu doar apă, ci și electroliți, pe care o persoană îi pierde odată cu transpirația: potasiu, magneziu, sodiu. Expertul sfătuiește să adăugați la apă castraveți tăiați fin, fructe de pădure. De asemenea, apa poate fi ușor sărată sau se poate bea imediat un pahar de apă minerală sărată.


Puteți bea băuturi reci și ușor fierbinți (ceai verde și negru) – în cantitatea pe care o doriți. Persoanele cu insuficiență cardiacă ar trebui să reducă consumul acestor băuturi.


Ar trebui să beți un pahar de apă după fiecare ceașcă de cafea, deoarece, după cum explică expertul, cafeaua abia crește diureza (urinarea).


Proteine ușor digerabile: mâncăruri din ouă, cașcaval fără lapte, carne slabă de pasăre și pește slab. Acestea furnizează aminoacizi ficatului, care este implicat în toate procesele metabolice.


Este mai bine să vă simplificați dieta: puteți sări peste prânz și să-l înlocuiți cu o salată sau cu un pahar de fructe de pădure dulci și acrișoare cu iaurt.

Related Articles

Back to top button