Anchete

PNL dorește liste comune cu PSD. Alianța anti-AUR

PSD ar vrea candidat comun cu PNL pentru prezidențiale. Liberalii vor comasarea prezidențialelor cu localele și liste comune cu PSD. Cel mai mult ei se tem de ascensiunea partidului AUR și se gândesc să candize împreună și să aibă un candidat comun la prezidențiale. Coaliția anti-AUR se uită la electorat ca la o masă de manevră.

Președintele turist este și el maestru de ceremonii în scenariile listelor comune, fiind implicat direct în negocieri. Iohannis se așteaptă să-și negocieze după europarlamentare o funcție în Comisia Europeană, ar putea să demisioneze, obligând guvernul și parlamentul să organizeze alegeri prezidențiale în termen de trei luni (Art.97, Al.2, Constituția României), pentru a îndeplini visul PNL de a comasa alegerile locale cu cele prezidențiale în septembrie. Iohannis caută să plece din țară de teama faptului că AUR ar putea căștiga alegerile, iar el ar putea ajunge să fie anchetat pentru devalizarea țării în cei 10 ani de mandat în care nu a făcut nimic pentru popor.

PNL și PSD îl pregătesc în secret pe Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, pentru a fi candidatul comun la prezidențiale. Politician transpartinic, „inventat” de întemeietorul Antenei 3, și trimis de Dan Voiculescu în Parlamentul European, apoi secretar general al PNL, ministru al Dezvoltării în guvernul Ponta. Victor Ponta este cel care-l ironiza ulterior pe Hellvig printr-o rememorare a trecutului recent, spunând că a fost alături de el, de Crin Antonescu și de Liviu Dragnea, „coautor la lovitura de stat din 2012”.

Related Articles

Back to top button