Anchete

Viață de nabab – 7.500 de euro pe lună pentru comisarul șef de poliție Mihai Covaliu

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), comisarul șef de poliție Mihai Covaliu, este disperat după bani, deși duce o viață de nabab ca urmare a remunerațiilor provenite din trei sinecuri alimentate din fonduri publice.

Mihai Covaliu, de două ori și jumătate mai bine remunerat decât Klaus Iohannis

Potrivit ultimei declarații de avere postate pe site-ul CS Dinamo București, șeful COSR, Mihai Covaliu a încasat anul trecut pentru funcția de comisar șef de poliție în cadrul Ministerului Afacerilor Interne suma de 72.289 de lei, adică vreo 1.200 de euro pe lună (vezi documentul în facsimil). În același timp, ca președinte COSR el a mai beneficiat de o „remunerație de mandat” de 165.280 de lei, adică vreo 2.800 de euro pe lună. La aceste sume s-a mai adăugat și renta viageră de 125.760 de lei, adică vreo 2.200 de euro.

De asemenea, anul trecut comisarul șef de poliție Mihai Covaliu a încasat de la COSR o primă de vreo 5.300 de euro plus alte câteva premierii mai modeste. În decursul anului trecut, vătaful COSR a încasat din aceste sinecuri suma totală de 431.958 de lei, adică vreo 89.000 de euro, adică cam 7.500 de euro. Practic, comisarul șef de poliție Mihai Covaliu, ajuns vătaful COSR, este mai bine remunerat de vreo două ori și jumătate decât președintele Klaus Iohannis al cărui venit lunar de 3.050 de euro.

Sursa Puterea

Related Articles

Back to top button