Anchete

Nicu Marcu, președintele ASF. Cum s-a aflat că are un salariu de 16.000 de euro pe lună

Nicu Marcu, președintele ASF, și-a crescut leafa cu 32%, dublu față de mărirea de 15% a angajaților, se arată într-o anchetă jurnalistică făcută de Libertatea.

Salariul lui Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, a ajuns la 16.000 de euro pe lună, după o creștere de 32%, dublu față de creșterea de care s-au bucurat ceilalți angajați ai instituției, scrie Libertatea. De altfel, spun jurnaliștii, Nicu Marcu a început cercetarea disciplinară contra angajaților care au dat documente procurorilor.

”Printre cei cercetați disciplinar de conducere se numără și Cristian Muntean, avertizor de integritate care a depus mai multe plângeri penale la DNA și la Parlament. Muntean a spus, încă din 2021, în fața a două comisii parlamentare, că din cauza lipsei de control a ASF, pe piața RCA vor urma două falimente cu mari pagube pentru asigurați și stat: City și Euroins. Ambele falimente au avut loc, primul în 2021, al doilea în 2023”, susțin jurnaliștii.

”Conturile de e-mail a sute de oameni din ASF au fost căutate după cuvinte-cheie precum „notă” sau „Consiliu” (n.r. – șefii ASF), arată un raport intern al ASF, consultat de Libertatea și confirmat cu mai multe persoane din instituție. Cuvântul „notă” a întors 82 de rezultate, iar cuvântul „Consiliu”, 81 de rezultate“, scrie publicația amintită.

În ancheta făcută de ASF, în urma căutărilor s-au întocmit liste cu zeci de oameni care au trimis de pe e-mailul de serviciu al ASF propriului lor e-mail personal sau către alte e-mailuri. Nu s-a înregistrat nicio trimitere către ziariști, mai scrie Libertatea.

Sursa Libertatea

Related Articles

Back to top button