Curierul Românesc

Maia Sandu a cerut românilor să facă economie la energie ca să dea Moldovei. Ce replică a dat Marius Lulea: să ceară unirea, nu susținem oligarhia

După vizita purtată la București Maia Sandu a venit și cu o propunere către români: să facă puțină economie la energie electrică și în acest fel România va avea suficientă cât să exporte și în republica Moldova. În cadrul vizitei oficiale aceasta s-a văzut cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă și cu președintele PSD Marcel Ciolacu.

Republica Moldova trece printr-o perioadă extrem de dificilă datorită războiului din Ucraina. În condițiile în care armata rusă a distrus importante unități de producție și transport pentru energia electrică, statul vecin a rămas fără suficientă energie. Republica Moldova importă cea mai mare parte a energiei electrice de care dispune la acest moment. În general energia electrică provedea din Ucraina, dar astăzi Ucraina nu mai poate furniza suficientă cantitate de energie. Războiul dus de Federația Rusă a distrus importante obiective economice, este un război de uzură în care speră ca ucrainienii să cedeze.

Marius Lulea este antreprenor român și prim-vicepreședinte al AUR. Acesta este cunoscut și ca un puternic susținător al curentului care cere unirea României cu Republica Moldova și eliminarea graniței de pe Prut. Existența graniței reprezintă o nedreptate istorică, o consecință a pactului dintre Hitler și Stalin. Dacă zidul Berlinului a căzut, Prutul încă nu a secat.

Prăbușirea URSS a determinat multe națiuni înglobate să își caute independența, inclusiv românii dintre Prut și Nistru. Însă acolo s-a petrecut un fenomen: cei care au preluat conducerea au descoperit resursele economice colosale și au dorit să le gestioneze numai în propriul interes. Așa se face că în ultimii 33 de ani a fost construit un stat anti-românesc, un stat format majoritar din etnici români dar care nu le reprezintă interesul.

Așa se face că politicienii de la Chișinău în mod permanent au balansat între est și vest în funcție de propriilor lor interese, interese private. Niciodată nu s-a căutat o cale reală prin care poporul să o ducă mai bine și să conducă cu adevărat.

„Politicienii moldoveni își doresc un stat doar al lor, iar România numai să cotizeze la existența unui stat antiromânesc. Decât să cerșească la București Maia Sandu ar fi mai bine să aibă demnitatea de a cere unirea republicii Moldova cu România. Este unica soluție prin care frații de dincolo de Prut pot trăi mai bine” susține Marius Lulea.

Politicienii de la Chișinău, că vorbim despre Maia Sandu, Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc sau Vlad Filat, preferă să țină pe românii dintre Prut și Nistru în sărăcie, în foame, în frig și în întuneric. Peste două milioane de moldoveni au părăsit țara, economia nu este una funcțională, statul vecin nu dispune de nici o formă de resursă. De fiecare dată România a pariat pe un personaj sau pe altul dar în cele din urmă am ajuns să fim înșelați.

Poporul român nu trebuie să cadă în această capcană. Cel mai bun ajutor pe care îl putem oferi nu este susținerea oligarhiei de la Chișinău ci eliminarea graniței de pe Prut. În acest fel beneficiarii resurselor României vor fi toți românii, nu doar politicienii care conduc republica Moldova.

„Peste ani vom afla și ce combinații a făcut oligarhia condusă de către Maia Sandu.

Politicienii moldoveni ne întind o capcană, profită de naivitatea noastră și de sentimentul nostru de vinovăție, ne cultivă sentimentul de vinovăție legat de raptul Basarabiei în 1940. Noi trebuie să plătim pentru ca un stat antiromânesc să reziste.

Nu este adevărat, românii nu au abandonat Basarabia, sute de mii de români au luptat pe frontul de est. Românii s-au luptat pentru Basarabia, românii au luptat pentru frații de dincolo de Prut” susține Marius Lulea.

Noi, toți, trebuie să acceptăm că există o singură soluție: UNIREA ROMÂNIEI CU REPUBLICA MOLDOVA.

Related Articles

Back to top button