Curierul Românesc

Guvernul PSD-PNL impune o nouă taxă pentru transportatori: TollRo, o lovitură dură pentru buzunarele românilor!

Guvernul PSD-PNL lovește din nou în buzunarele românilor înainte de a pleca în vacanță! De data aceasta, vine cu o nouă taxă pe care trebuie să o plătească șoferii – TollRO, o rovinietă revoluționară. Și nu orice taxă, ci una care se bazează pe distanța parcursă și nivelul de poluare al vehiculului. Asta înseamnă că, începând cu 1 ianuarie 2026, șoferii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar în funcție de cât de mult conduc și cât de poluant este autoturismul lor.

Nu este de mirare că această decizie a stârnit controverse și proteste din partea cetățenilor. Guvernul PSD-PNL pare să ignore nemulțumirile populației și să aprobe aceste proiecte de lege doar pentru a se asigura că vor primi finanțarea promisă din PNRR. În timp ce fac o reformă a pensiilor care nu aduce beneficii reale, acești politicieni nu ezită să impună noi taxe care afectează direct buzunarele românilor.

TollRo reprezintă un pas important în direcția protejării mediului înconjurător, dar nu se poate nega faptul că această nouă taxă poate fi extrem de grea pentru șoferi. De exemplu, un camion care parcurge 100.000 km pe autostradă într-un an ar putea plăti de șase ori mai mult decât în prezent, ajungând la suma incredibilă de 7.000 de euro. Este o lovitură dură pentru transportatori și o povară în plus pentru economia țării.

În concluzie, Guvernul PSD-PNL pare să nu aibă niciun fel de milă față de români și să impună noi taxe fără să țină cont de protestele și nemulțumirile acestora. TollRo, cu sistemul său de taxare bazat pe distanță și nivel de poluare, reprezintă o lovitură dură pentru buzunarele șoferilor și poate avea un impact negativ asupra economiei.

Related Articles

Back to top button