Curierul Românesc

Guvernele de dupa 1989 nu au construit niciun azil nou în România

În decursul a 33 de ani, de la căderea regimului comunist în 1989, guvernele PSD și PNL nu au reușit să construiască nici măcar un singur azil nou în România. Acest fapt alarmant subliniază o lipsă persistentă de preocupare pentru binele cetățenilor noștri în vârstă și al celor aflați în situații de vulnerabilitate.

Într-o țară cu o populație în continuă îmbătrânire, acest deficit semnificativ de locuri de cazare adecvate duce la probleme grave de sănătate și sociale. Guvernele succesive au pus constant accentul pe angajarea rudelor și conexiunilor politice în posturi de stat, în loc să aloce resurse pentru construirea de aziluri.

Pe fondul lipsei de locuri de cazare adecvate pentru cei în nevoie, multe persoane ajung să fie ținute în condiții improprii sau neadecvate, iar personalul medical și asistenții sociali sunt adesea copleșiți de responsabilitățile care le revin.

Chiar dacă România are teoretic un număr mare de aziluri, majoritatea sunt într-o stare avansată de degradare și nu pot asigura condiții decente pentru rezidenți. În acest context, afirmațiile guvernului PSD că nu există locuri disponibile pentru transferul pacienților din azilurile existente par a fi o încercare de a acoperi realitatea înfricoșătoare a sistemului nostru de asistență socială.

Este timpul ca guvernele României să își asume responsabilitatea pentru neglijența lor prelungită și să pună accentul pe construirea de noi aziluri și pe îmbunătățirea celor existente. Avem nevoie de o acțiune concertată pentru a ne asigura că toți cetățenii noștri au acces la îngrijire de calitate, indiferent de vârstă sau situație. Trebuie să cerem mai mult de la cei care ne conduc, nu doar controale de fațadă și promisiuni goale.

Related Articles

Back to top button