Curierul Românesc

George Simion: Patrioții au reinstalat crucile eroilor români în cimitirul de la Valea Uzului

Președintele AUR, George Simion, s-a deplasat la Cimitirul de la Valea Uzului unde organizațiile patriotice au reinstalat crucile eroilor români din locul de un au fost smulse de slugile trădătoare de țară. George Simion a declarat că nici o decizie judecătorească nu îi poate opri pe români să intre în Cimitirul de la Valea Uzului pentru a-și plânge eroii.

Declarația președintelui AUR

În Primul Război Mondial au luptat românii pentru independență, pentru o țară, pentru România Mare, cu forțele imperiale austro-ungare dintr-o parte austro-ungaria, dintr-o parte românii. Acum vin unii și alții să ne spună ce, că au murit aici doar austro-ungari, că au murit doar maghiari. Nu au murit doar maghiari, au murit și italieni, au murit și sloveni au murit și români. Doar nu se făcea diferența. Aici au murit doar maghiari? Nu. Au murit ostași de toate naționalitățile.

De asta trebuie să avem dreptul să ne plângem cu toții morții. Iar cei care dau decizii absurde că nu a existat autorizație de construcție pentru crucile eroilor români, dar pentru celelalte cruci a existat. Cimitirul ăsta s-a ridicat după primul Război Mondial. Avem felul în care arăta în 1988. Hai să-l readucem înapoi la starea în care arăta în 1988, înainte să fie vandalizat de tineretul UDMR de astăzi. În 1994 s-au incendiat cruci. Aici e o desfășurare de forțe impresionantă. Astăzi, la Valea Uzului, românii care vin să pună o cruce la căpătâiul românilor care își dorm somnul de veci aici sunt întâmpinați de autorități ale statului român, plătite de români și mă aștept chiar să fie împiedicați să pună acele cruci. Vedeți ce desfășurare incredibilă de forțe ecaici! După cum știți, dragi prieteni, era crucea mare pusă la Centenar, la 100 de ani de la Marea Unire.

În această bătălie s-au luptat, după mintea unora maghiari, contra maghiari. Români nu au existat dacă sau au murit numai dintr-o singură parte. Aici era crucea. A fost scoasă. Cinste celor de la Frăția Ortodoxă, de la Calea Neamului, lui Dan Grăjdeanu, lui Mihai Tîrnoveanu, pentru că au venit cu inițiativa. Cum ar trebui să dea dovadă fiecare român de demnitate și să vină cu niște cruci de lemn? Li se vor spune că încalcă sentința judecătorească, nu încalcă nicio sentință judecătorească. Sunt oseminte aici ale românilor. Au venit creștinește să le pună o cruce la căpătâi. Bravo lor!

Cred că după ce s-a întâmplat aici, o țară întreagă ar fi trebuit să vină la Valea Uzului și să pună cruci, pentru că maghiari, slovaci, italieni, români, cu toții avem dreptul de a ne cinsti eroii așa cum considerăm de cuviință. Sunt nebuni cei care își pot imagina că în anul 2023 trebuie continuate astfel de conflicte interetnice. Șovinismul celor de la UDMR și supușenia autorităților românești au atins deja cote inimaginabile. Ce vor face jandarmii? Îi vor opri pe bravii eroi, reprezentanți ai asociațiilor Frăția Ortodoxă și Calea Neamului să pună acele cruci? Nu cred că am ajuns chiar atât de sclavi pe pământul nostru.

O desfășurare de forțe impresionante. Să vedem care îi răspunsul actualei guvernări Ciolacu la cei care vor să cinstească memoria eroilor români. Să vedem ce ordin va da premierul Ciolacu față de organizațiile patriotice românești care vin azi la Valea Uzului și ministrul de Interne, Predoiu. Ce ordin vor primi acei jandarmi să facă? Să vedem ce zice premierul Ciolacu alege să pună pumnul în gură și să aplice brațul lung al legii împotriva românilor în 2019. Eu am fost bătut aici și Dragnia cu Tăriceanu împreună cu Kelemen Hunor au îngropat subiectul. Eu am fost tâlhărit, mi s-au luat două telefoane mobile, iar în mass-media s-a prezentat la o lună după, când s-a venit aici, la Valea Uzului, că au intrat huliganii în cimitir. Nu!

Au intrat românii demni acolo, în cimitir, și avem tot dreptul să fim aici. Nu e nici o decizie de instanță din lume, nu poate să ne spună: Voi nu veniți aici să vă plângeți eroii!

De aceea, transmitem un simplu mesaj: Am fost, suntem și vom fi, iar Ardealul este pe veci pământ românesc.

Related Articles

Back to top button