Curierul Românesc

George Simion (AUR): Votul diasporei trebuie respectat și protejat în alegerile din 2024

Președintele AUR, George Simion, trage un semnal de alarmă în legătură cu faptul că românii de peste hotare vor fi împiedicați să voteze la alegerile din 2024.

George Simion a susținut că recentele numiri în funcțiile de consuli ar avea legătură cu un plan pus la punct prin care românii de peste hotare să fie împiedicați să voteze la alegerile din 2024.

„Avem o calitate slabă a corpului diplomatic, foarte slabă. Tocmai au fost numiţi o puzderie de noi consuli. Exact ca şi europarlamentarii care merg la pensie acolo, la Parlamentul European, cică să reprezinte România, nişte sinecuri bine plătite. Se fac numiri peste tot acum pentru posturile de consul pentru că se pregăteşte din nou o batjocură la adresa românilor care vor să voteze la scrutinele electorale din 2024. S-a făcut încă de pe vremea domnului Aurescu, un plan bine pus la punct pentru a face cât mai puţine secţii de vot sau secţii de vot la fel ca număr, dar în comunităţi inexistente sau inaccesibile pentru românii de peste hotare”, a declarat George Simion.

Acesta i-a transmis ministrului de Externe, Luminiţa Odobescu, să nu fie părtaşă la un asemenea plan şi şi-a exprimat speranţa că procesul electoral nu va fi viciat în 2024.

„Vreau să transmit un mesaj doamnei Luminiţa Odobescu, ministrul de Externe al României, să nu se gândească măcar să fie părtaşă la acest plan. Din suflet, sperăm ca procesul electoral să nu fie viciat în 2024″, a precizat liderul AUR

Related Articles

Back to top button