Curierul Românesc

Breaking – Fraudă electorală – PNL a decis că se pot tipări buletine suplimentare de vot și că se pot transporta buletine între secții chiar în ziua alegerilor, la comanda PNL

BEC a decis vineri seara că se pot tipări buletine suplimentare de vot și că se pot transporta buletine între secții chiar în ziua alegerilor.

Vineri seara, cu mai puțin de 48 de ore înaintea deschiderii urnelor, Biroul Electoral Central (BEC) a deschis tiparnița de buletine de vot suplimentare chiar în ziua alegerilor.

BEC a adoptat, cu majoritate, o hotărâre prin care permite tipărirea suplimentară de buletine de vot în ziua alegerilor, după o ședință care a durat mai bine de șase ore. Decizia a fost luată ca urmare a solicitării Ministerului Afacerilor Interne, condus de Cătălin Predoiu, și a unor prefecți.

Hotărârea BEC încalcă art. 60 din Legea 115/2015, dar și art. 42 din Legea 33/2007. Legea prevede că buletinele de vot se pot tipări cel târziu cu 10 zile înainte de alegeri și nu mai mult de 110% din numărul de alegători deja înscriși pe liste.

Prin decizia BEC, luată cu mai puțin de 48 de ore înainte de alegeri, legea din România devine opțională și poate fi rescrisă de orice instituție condusă politic de o majoritate.

Mai mult, Hotărârea prevede și posibilitatea de transfer de buletine de vot între secțiile aceleiași circumscripții, printr-o procedură netransparentă și controlată de MAI și prefect.

PNL nu mai are nicio limită și lovește în procesul electoral democratic chiar prin instituția care ar trebui să aplice legea și ordinea în această țară: MAI.

Hotărârea BEC, luată la cererea PNL-istului Predoiu, deschide larg poarta pentru fraudă. Să îți dai decizie oficială, împotriva legilor acestui stat, ca să poți tipări buletine de vot după bunul plac, chiar în ziua alegerilor, este fără precedent pentru o țară democratică europeană și e o decizie specifică regimurilor autocratice.

BEC s-a erijat în Parlament, a adăugat la lege și a consfințit turismul electoral.

Related Articles

Back to top button