Curierul Românesc

George Badiu: AUR a depus plângere împotriva coaliției PSD-PNL la Consiliul Concurenței

Alianța pentru Unirea Românilor a depus plângere împotriva coaliției PSD-PNL la Consiliul Concurenței, după ce aceste două partide au decis să devanseze alegerile prezidențiale și să comaseze alegerile europarlamentare cu cele locale, în ciuda faptului că aceste modificări nu sunt constituționale. Anunțul a fost făcut de către deputatul AUR George Badiu. Monstruoasa coaliție speră ca, prin comasare și devansare, să elimine concurența, în contextul în care partidele mici, dar și candidații independenți, nu vor avea timpul necesar să strângă semnături și bani pentru campanie.

Potrivit unui comunicat al partidului AUR, în sesizarea depusă la Consiliul Concurenței se constată că liderii partidelor aflate la guvernare au făcut tot ce a fost posibil pentru a acapara puterea de stat, într-un stil totalitar.

„Făcând uz de poziția lor dominantă pe piața din România, Ciucă și Ciolacu au întreprins, într-o manieră abuzivă și concertată, acțiuni neloiale al căror unic scop a constat în concentrarea puterii, cu grav impact asupra mediului concurențial. Toate faptele anterior menționate, după cum rezultă din prevederile Legii nr. 11/1991 și Legii nr. 21/1996, intră în sfera atribuțiilor de control și aplicare a sancțiunilor ale Consiliului Concurenței, fapt care justifică intervenția instituției.

Cu toate acestea, după cum veți constata, Partidul Social Democrat (în continuare, PSD) și Partidul Național Liberal (în continuare, PNL) au intrat într-o înțelegere al cărui scop determinant este reprezentat de restrângerea și denaturarea concurenței prin crearea unor condiții avantajoase pentru aceste partide, concomitent cu stabilirea unor condiții dezavantajoase pentru celelalte partide politice, fiind creat, astfel, un dezechilibru semnificativ pe piața electorală din România.

Conivența acestor două partide a dat naștere unei situații monstruoase, de acaparare a puterii de stat și de menținere forțată a acesteia, într-un stil pur totalitar, care constă în exercitarea într-o manieră abuzivă a majorității, concretizată prin instituirea, interpretarea și aplicarea unor norme legale exclusiv în interesul acestora, în dauna celorlalte partide și a cetățenilor români, în ansamblu.

În acest sens, de la momentul punerii în aplicare a voinței PSD și PNL de acaparare a puterii, guvernele conduse de membri ai acestor partide și parlamentarii acestora au procedat la adoptarea de acte normative și administrative care au restrâns drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români și i-au împovărat și mai mult pe aceștia.

De asemenea, au condus un atac susținut asupra celorlalte partide și asupra susținătorilor acestora, iar, într-o manieră care amintește de perioada comunistă, i-au intitulat pe aceștia ca fiind extremiști și că doar colaborarea PSD-PNL va salva România de la valul extremist cu care țara se confruntă, ignorând cu seninătate că ele reprezintă, în fapt, cauza problemelor economice și sociale din România – urmare a normalizării furtului și corupției generalizate. Aceste acțiuni planificate ale PSD și PNL nu reprezintă altceva decât o practică concertată a acestor partide, sancționată legal, de denaturare a concurenței și de împărțire a pieței electorale”.

Deputatul George Badiu a declarat că, prin sesizarea făcută către Consiliul Concurenței, AUR solicită ca instituțiile statului să sancționeze aceste abuzuri comise de PSD și PNL.

Related Articles

Back to top button