Curierul Românesc

Sorin Mateescu (AUR): O administrație care tratează propriul personal cu dispreț nu poate pretinde să guverneze în interesul cetățenilor

O administrație care tratează propriul personal cu dispreț nu poate pretinde să guverneze în interesul cetățenilor, consideră senatorul AUR Sorin Mateescu, cu referire la situația angajaților din administrație publică, îndeosebi cei ai Guvernului și Parlamentului, cărora coaliția PSD și PNL refuză să le majoreze salariile. Mateescu susține că, în contextul guvernării actuale, suntem martorii unei gestionări defectuoase şi profund injuste a resurselor umane din administrația publică. Dacă aceşti funcționari esențiali sunt marginalizați şi neglijați, ce putem spune despre soarta cetățenilor de rând din România?

Senatorul AUR acuză PSD și PNL că tratează cu indiferenţă şi lipsă de respect angajații din administrația publică și refuză să rezolve situația inechității din sistem. Angajații din cadrul Guvernului au protestat recent în faţa Palatului Victoria, cerând salarii mai mari şi eliminarea discriminării salariale. Aceștia susțin că media salariilor lor, după decenii de vechime, variază între 5.000 şi 6.500 de lei, sumă care reflectă o inechitate salarială strigătoare la cer. În paralel, funcţionarii publici din Parlament şi-au exprimat „solidaritatea deplină” şi au solicitat o întâlnire cu prim-ministrul pentru a discuta nivelul salarizării, subliniind că salariile lor nu au mai crescut din 2017. Solicitările acestora au fost ignorate de către premierul Marcel Ciolacu.

Sorin Mateescu subliniază că este inacceptabil ca, în cadrul unei guvernări care pretinde să reprezinte interesele cetătenilor, „să asistăm la situaţii în care angajaţii guvernamentali sunt marginalizaţi şi supuşi unor conditii salariale demotivante”. Domnia sa consideră că discriminarea salarială si neglijarea cererilor angajaţilor de la Palatul Parlamentului şi Guvern reflectă o atitudine de dispreţ fată de propriii lor oameni.

Parlamentarul solictă prim-ministrului Marcel Ciolacu să manifeste o deschidere onestă şi urgentă la dialog cu reprezentanţii sindicatelor angajaţilor din Guvern şi Parlament. „Este imperativ ca solicitările lor să fie soluţionate prompt, pentru a asigura nu doar un tratament just şi echitabil pentru aceşti angajati, dar şi pentru a preveni eventualele scăderi în calitatea activităților legislative şi guvernamentale, care pot avea repercusiuni grave asupra întregii societăţi.

Injustiția şi inechitatea salarială trebuie să înceteze imediat. Angajaţii Guvernului şi Parlamentului merită respectul şi recunoaşterea pentru munca lor, iar o administrație care tratează propriul personal cu dispret nu poate pretinde să guverneze în interesul cetățenilor”, a mai spus Sorin Mateescu.

Related Articles

Back to top button