comunicat

Protejatul lui Vasile Blaga de la PNL fură curent din rețeaua publică

Echipele Distribuție Energie Electrică Muntenia Nord-Sucursala Brăila au făcut numeroase controale în ultima lună, la una dintre verificări constatând că o benzinărie din municipiul Brăila avea un cablu improvizat, racordat chiar la instalația de alimentare și măsurare a energiei electrice din zonă. Mai exact, au stabilit specialiștii Electrica, acel cablu improvizat era, „la momentul verificării, pe circuitul monofazat alimentat improvizat, energia electrică consumată nefiind înregistrată și facturată” – după cum se arată în procesul verbal întocmit la momentul controlului.

Benzinăria aparține liberalului Florin Cîrligea, consilier județean al PNL la Brăila, dar și om de afaceri, apropiat al liderului PNL Vasile Blaga, conform jurnalistei Mihaela Dan.

Contactat telefonic, consilierul județean PNL a declarat că o firmă autorizată ANRE a făcut această lucrare, astfel că nu are nicio responsabilitate pentru improvizația care putea pune în pericol stația de carburanți.

“S-a întocmit o comisie săptămâna trecută, s-au luat declarații și s-a stabilit un prejudiciu de 1.723 de lei. Plătim noi suma și apoi o recuperăm de la acea firmă.

Noi avem contract cu acea firmă; eu nu mă bag la instalații electrice, nu știu ce a făcut. Am administrator, avem o grămadă de treabă, iar eu, personal, chiar nu mă ocup de toate astea. Cert este că acel container pe care l-am pus noi provizoriu acolo a consumat curent nefacturat. Restul stației era pe contor normal. A fost greșeala firmei care s-a ocupat de treaba asta, nu am eu nicio treabă cu ce s-a întâmplat”, a declarat Florin Cîrligea.

Anul trecut, în octombrie, fostul președinte al PNL Brăila, fost secretar de stat, fost senator și prefect, Cătălin Boboc, a fost acuzat de inspectorii Electrica Brăila că s-ar fi racordat ilegal la rețea, de la imobilul său. S-a deschis dosar penal pentru furt, iar la cererea conducerii PNL, Boboc și-a dat demisia din partid.

Sursa Puterea

Related Articles

Back to top button