comunicat

AUR strange semnături pentru moțiunea de cenzură – “Guvernarea PSD – PNL, un pericol public pentru România!”

AUR a început astăzi strângerea de semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Marcel Ciolacu. Până în  momentul de față, Alianța a strâns 42 de semnături din cele 117 necesare, atât de la parlamentarii AUR, cât și de la grupul celor neafiliați.

Președintele AUR, George Simion a lansat un apel ferm către parlamentarii USR, pe care îi cheamă să semneze inițiativa care ar putea demola guvernul Ciolacu, sau să recunoască deschis complicitatea cu partidele aflate la putere.

Totodată, George Simion a anunțat că așteaptă ca premierul să își respecte promisiunea și să vină la Grupul Politic AUR din Parlament pentru a prezenta și explica argumentele care stau la baza măsurilor fiscal – bugetare anunțate.

Alianța pentru Unirea Românilor a prezentat în ultima perioadă mai multe soluții și strategii prin care un guvern responsabil ar putea reechilibra bugetul național. AUR a cerut relaxarea fiscalității, creșterea sau cel puțin menținere investițiilor publice în educație,  sănătate și infrastructură, scăderea dobânzilor practicate de Banca Centrală și de către băncile românești, reducerea birocrației și reforma administrativă prin reducerea numărului de instituții.

În schimb, coaliția de guvernare a refuzat până acum să desființeze pensiile speciale, nu a redus numarul de unități administrativ teritoriale și a menținut aparatul bugetar extrem de numeros, populat cu oameni de partid sau rude ale politicienilor.

Related Articles

Back to top button