Curierul Românesc

Dorinel Cosma (AUR): Autoritățile din Botoșani, batjocură la adresa lui Eminescu

Dorinel Cosma, senator AUR de Botoșani, a susținut o conferință de presă în care a abordat subiecte de actualitate precum participarea la aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române și soluțiile partidului AUR la revendicările fermierilor și transportatorilor. În încheiere, senatorul a atras atenția asupra modului în care este batjocorită opera lui Mihai Eminescu de către autoritățile locale din Botoșani.

„Am participat cu toții la aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Dacă acum 165 de ani românii adevărați au reușit să dea acestui popor propriul stat, astăzi stăm cam slab la capitolul suveranitate națională. Trebuie să înțelegem că mișcarea suveranistă Alianța pentru Unirea Românilor este o continuare a mișcării suveraniste de atunci. Astăzi, avem așezat în fotoliul de prim-ministru un fals revoluționar – Marcel Ciolacu, cel care nu a venit în fața românilor de frica mulțimilor. Dar anul acesta este anul victoriei. Dacă în 2020 am reușit să obținem 10 la sută din locurile din Parlament, astăzi suntem mai puternici. 2024 este anul marilor schimbări. După alegerile parlamentare din toamnă vom avea o nouă componență a Parlamentului și un nou guvern. AUR va readuce în sufletele românilor mândria de a fi român”, a declarat senatorul AUR.

În cadrul conferinței, Dorinel Cosma s-a referit și la protestelor fermierilor și transportatorilor români și a punctat faptul că AUR a propus soluții, însă guvernanții nu le-au luat în considerare.

„În privința protestelor de peste două săptămâni ale transportatorilor și fermierilor, asistăm la o bătaie de joc din partea Guvernului PSD-PNL. Soluțiile guvernanților sunt amânate, iar protestatarii sunt tratați cu dispreț. De fapt, nepăsarea față de fermieri și transportatori este atitudinea generală a PSD-ului și PNL-ului față de întreaga Românie. Nu le pasă pur și simplu de nimic. AUR a propus o serie de soluții pentru această criză, dar nu vor să ne audă. Și știm că românii nu mai pot răbda, nu mai vor să fie marionetele unor oportuniști așezați în funcțiile de decizie ale statului. Iată de ce suntem convinși că anul acesta va aduce schimbare de AUR în politica țării noastre”.

De asemenea, Dorinel Cosma a mai atras atenția și asupra unei situații din municipiul Botoșani, care i-a fost sesizată de către cetățeni. Este vorba despre o batjocură adusă lui Mihai Eminescu – câinii comunitari urinează pe Luceafărul eminescian, după ce autoritățile locale au amplasat plăci inscripționate cu toate cele 98 de strofe ale poeziei Luceafărul pe traseul sistemului de canalizare a orașului, lângă gurile de canal.

„Traseul turistic eminescian din municipiu a fost gândit în grabă. Acele plăci care redau strofe din poezia Luceafărul sunt amplasate pe traseul sistemului de canalizare a orașului, lângă gurile de canal. Pe lângă faptul că toți câinii își fac nevoile pe aceste plăci memorabile, orice intervenție viitoare la sistemul de canalizare pentru diverse avarii va conduce spre distrugerea acestor plăci comemorative cu care administrația locală s-a tot lăudat. Întregul proiect a costat peste 1,6 milioane de euro, fiind unul transfrontalier, în parteneriat cu Primăria din municipiul Bălți, Republica Moldova. Poate că administrația publică locală din Botoșani și cei implicați în aceste proiecte vor căuta o soluție la această problemă, pentru că Eminescu merită mai mult decât batjocura celor de astăzi. Poate că ar trebui regândită amplasarea acestor plăci și remediată situația, dar această rezolvare ține doar de administrația publică locală. Trăim tot în acel același municipiu. Toți îl iubim pe Eminescu și rezolvarea rapidă a problemei nu ar face decât să aducă cinste municipalității și botoșănenilor”, a mai spus senatorul AUR.

Related Articles

Back to top button