Curierul Românesc

Creșterea TVA și salariului minim aduc scumpiri și dificultăți pentru consumatori

Creșterea TVA-ului va aduce o veste proastă pentru toți consumatorii, deoarece va duce la o scumpire generală a produselor din economie. Această măsură simplă de a aduce bani la buget va avea un impact negativ asupra inflației, care deja este la cote ridicate.

Prețurile vor crește și mai mult, iar acest lucru va afecta buzunarele noastre. De asemenea, creșterea salariului minim pare să fie o mișcare fără rost, deoarece companiile deja se confruntă cu dificultăți și vor transfera aceste creșteri în costurile produselor și serviciilor pe care le plătim.Situația economică se agravează, iar noi suntem cei care suferă. Statul nu pare să facă nicio reformă sau să reducă cheltuielile publice, dar este capabil să adune mai mulți bani la buget prin creșterea taxelor.

De ce trebuie să suportăm noi aceste creșteri? În timp ce ei trăiesc bine, noi ne luptăm să ne descurcăm.Nu este de ajuns că prețurile carburanților cresc din cauza reducerii producției OPEC, guvernul pare să ia în considerare și creșterea accizelor la carburanți. Asta înseamnă că în toamnă ne putem aștepta la creșteri semnificative ale prețurilor la benzină și motorină. Astfel, costurile noastre de transport vor crește și mai mult, ceea ce va afecta și mai mult bugetul nostru.Și piața imobiliară este afectată de aceste măsuri fiscale.

Creșterea TVA-ului la locuințele mai ieftine va înăbuși complet această piață. Când cumperi o locuință, nu cumperi doar spațiul în sine, ci și mobilierul, electrocasnicele și electronicele. Acestea sunt investiții pe care le facem pentru a ne amenaja locuința și pentru a stimula consumul în România. Dar cu creșterea TVA-ului la 19% pentru locuințele de până în 120.000 de euro, piața imobiliară se prăbușește.

Related Articles

Back to top button