Curierul Românesc

Românii nu sunt cetățeni de rangul doi în Uniunea Europeană – Lilian Scripnic (AUR)

Deputatul AUR Lilian Scripnic avertizează că aderarea României la Schengen se prefigurează a fi un mare eșec pentru diplomația românească, în pofida nenumăratelor declarații de susținere din partea instituțiilor europene și a reprezentaților Statelor Membre. Amintim că premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Spania va introduce pe agenda Consiliului UE din octombrie sau decembrie aderarea României la Schengen.

Lilian Scripnic a afirmat că participarea la următoarea reuniune JAI este un bun prilej să arătăm că „România nu stă cu mâna întinsă pentru un drept care este al nostru”, în condițiile în care țara noastră îndeplinește de mult timp condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen.

În cazul în care Austria se va opune, diplomația românească trebuie să riposteze ferm, subliniază deputatul, inclusiv prin boicotarea firmelor austriece.

„Ca obiectiv regional este de luat în considerare ideea exprimată de europarlamentarul bulgar Andrey Novakov cu privire la eliminarea controalelor la granițele dintre România și Bulgaria. Ar fi o alternativă care ar facilita circulația bunurilor și ar stimula creșterea economică în ambele țări.

Iar boicotul firmelor austriece care prosperă în România trebuie luat în seamă și, de data aceasta, să fie un boicot prin fapte, nu doar prin vorbe. Ar fi de dorit ca instituțiile publice să transfere conturile de la băncile austriece la cele cu capital românesc, împrumuturile să nu mai fie făcute la bănci austriece, achizițiile de combustibili să fie făcute de la ceilalți agenți economici existenți pe piața de carburanți, iar pădurile României să aducă profit pentru firmele românești”, a menționat Lilian Scripnic.

În context, deputatul a amintit că, în luna februarie a acestui an, Alianța pentru Unirea Românilor a solicitat guvernării PSD – PNL să riposteze față de această umilință adusă poporului român, prin apelul la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, fapt ce se ia în considerare abia acum.

Related Articles

Back to top button