Curierul Românesc

AUR: taxare irațională a consumului este ultima speranță de care se agață un guvern iresponsabil

AUR a depus mai multe amendamente la pachetul de măsuri prezentat de Marcel Ciolacu în Parlament.  Alianța pentru Unirea Românilor avertizează guvernul Ciolacu asupra efectelor distructive pe care le va avea Proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru care executivul intenționează să își angajeze răspunderea în fața Parlamentului.

Iluzia unei echilibrări bugetare bazate preponderent pe contribuția companiilor mici și mijlocii și pe o taxare irațională a consumului este ultima speranță de care se agață un guvern iresponsabil și neprofesionist. Întreaga filosofie a așa-zilelor măsuri de asigurare a sustenabilității pe termen lung este doar o propagandă fără substanță aruncată în ochii românilor, care ne va costa însă foarte scump odată pornit tăvălugul scumpirilor.

Marcel Ciolacu forțează o măsură pompieristică și se contrazice pe sine când anunță o reformă fundamentală a sistemului fiscal din Romania. Cu un proiect făcut pe genunchi, în câteva săptămâni, contrazis și contestat chiar de propriul ministru de finanțe, Marcel Ciolacu nu își poate păcăli nici măcar susținătorii cei mai fanatici că va reuși să aducă pe linia de plutire bugetul țării.

Principala grijă a premierului este să facă rost de bani pentru a încheia un exercițiu bugetar dezastruos. A doua problemă a lui Marcel Ciolacu este să se asigure că va mai avea de unde să colecteze taxe și impozite la anul, în condițiile în care pregătește falimentarea multor mii de firme din România.

În realitate, coaliția de guvernare avea de făcut câteva lucruri simple, pentru a-și asigura resursele bugetare și pentru a stimula productivitatea:

  • Instituirea unei taxe de solidaritate pentru companiile mari din România
  • Relansarea investițiilor publice
  • Relaxarea fiscală, care să dea un impuls producției de bunuri și consumului
  • Reducerea aparatului administrativ

În al doisprezecelea ceas, Alianța pentru Unirea Românilor propune guvernanților să dea dovadă de responsabilitate și să susțină câteva modificări esențiale în pachetul de măsuri fiscale (în atașament).

Related Articles

Back to top button