Curierul Românesc

Dumitrina Mitrea (AUR), a cerut Ministerului Sănătății clarificări privind situația Centrului de diagnostic și tratament MEDISPROF din Piatra-Neamț

Dumitrina Mitrea, deputată AUR de Neamț, a cerut Ministerului Sănătății clarificări privind situația Centrului de diagnostic și tratament MEDISPROF din Piatra-Neamț, după a primit sesizări cu privire la faptul că procesul de încheiere a contractelor cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Neamț este tergiversat. Această situație îi afectează pe toți pacienți care au nevoie de serviciile medicale oferite în cadrul acestui centrul și care nu pot astfel beneficia de îngrijire medicală.

În cadrul sesizării adresate ministrului Alexandru Rafila, Dumitrina Mitrea oferă detalii despre acest caz:

„Mi-a fost adusă la cunoștință de către unitatea sanitară ONCOLOG UDREA SRL din Piatra-Neamț situația acesteia generată de solicitarea de încheiere a contractelor de asistență medicală derulate prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Neamț în domeniul oncologiei medicale pentru servicii medicale spitalicești și servicii medicale realizate în ambulatoriu clinic și paraclinic, precum și pentru implementarea Programelor Naționale de Sănătate aferente medicației antineoplazice, ca urmare a existenței unui deficit de servicii de acest tip pe teritoriul județului Neamț și a județelor învecinate.

Pe această cale, mi-a fost semnalat faptul că procesul de contractare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Neamț este tergiversat și întârziat, cu toate că există un număr foarte mare de pacienți care doresc și solicită servicii medicale în cadrul Centrului de diagnostic și tratament al acestei unități sanitare si pentru care să poată fi oferite investigații, evaluări și să beneficieze de o îngrijire medicală de specialitate la standarde medicale ridicate”.

Cu speranța că această situație va fi deblocată, Dumitrina Mitrea a solicitat răspuns la următoarele întrebări:

  1. Care este statusul real al cererii formulate de către unitatea sanitară Oncolog Udrea SRL?
  2. În ce fază de procesare se află cererea de contractare a acestei unități sanitare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Neamț?
  3. De ce este tergiversat acest proces de încheiere a contractelor pentru furnizarea serviciilor medicale oncologice, atât timp cât Pavilionul Oncologic din cadrul Spitalului Județean de Urgență, municipiul Piatra Neamț, județul Neamț, nu este funcțional?

Related Articles

Back to top button