Important

Apa din țara noastră, vândută la sume infime în Ungaria

Siatuație revoltătoare! România exportă la prețuri de nimic apă în Ungaria lui Viktor Orban, în timp ce Guvernul Ciucă, prin intermediul ministrului UDMR, a solicitat românilor să facă economie la consumul de apă. 

1,5 milioane de metri cubi de apă pentru irigații au exportat Apele Române Ungariei, pentru suma de 14.070 de euro. Practic, statul român a încasat sub un eurocent pentru metrul cub de apă. În acest timp, pe timpul verii, culturile agricultorilor români au suferit puternic.

Cele mai mari cisterne care au transportat apă peste graniță au o capacitate de 30 de metri cubi, adică de 30.000 de litri de apă, respectiv de 50 de metri cubi.

Practic, Viktor Orban importă apă ieftină din România și gaz ieftin din Rusia.

Afirmații scandaloase la Ministerul Mediului. Ministrul UDMR, Tanczos Barna, a solicitat administrațiilor locale să strângă cureaua

Informațiile au ieșit la suprafață la scurt timp după ce ministrul Mediului, Tanczos Barna, de la UDMR, a solicitat unor administrații locale să impună restricții pentru utilizarea apei.

„Acolo, restricţiile pot viza domenii de activitate, dar analiza se face de la caz la caz. Nu putem generaliza. În localităţile unde nu există piscine şi nu există cluburi, acolo apa este probabil folosită pentru irigare în grădină. Este la fel de mare risipă şi acolo”, declara oficialul Guvernului Nicolae Ciucă, în această vară.

De asemenea, șefii de la Apele Române au transmis în repetate rânduri avertismente cu privire la „criza apei”.

„Este extrem de important ca populaţia să înţeleagă faptul că sistemele de alimentare cu apă potabilă au fost dimensionate fără folosinţă de irigaţii şi nu recomandăm în această perioadă udatul grădinilor şi umplerea unor bazine/piscine”, au transmis cei de la Apele Române.

Related Articles

Back to top button