Important

Scandalul momentului dintre Sorin Grindeanu și Nicușor Dan a scos la lumină noi date: Cine ‘ține în spate’ România

Important! Uriașul scandal public dintre ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și primarul Capitalei, Nicușor Dan, au adus la suprafață noi date despre cine ține cu adevărat România `în spate`. În trecut, tema a mai fost abordată de diferite instituții ale statului și s-a stins pe parcurs, dar acum totul pare să degenereze.

În urma scandalului public dintre ministrul Sorin Grindeanu și primarul Nicușor Dan pe tema ”mutării” Metrorex de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei, au fost analizate datele contribuției fiecărei regiuni românești la PIB, pentru a se observa foarte clar cine ‘ține în spate’ pe cine.

Primarul general Nicușor Dan spune că „Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni”, dimpotrivă. Și are dreptate. Potrivit celor mai recente date disponibile la Institutul Național de Statistică, Capitala „producea” în 2019 peste un sfert din PIB. Banatul contibuie cu 9,5%, oltenii ”aduc” 7,7% (cel mai puțin), Moldova contribuie cu 10,3% iar regiunea sud-est cu 9,4%. Prin urmare, ordinea în care regiunile contribuie la PIB este: București, zona de Nord-Vest, Muntenia, Centrul țării, Moldova, Regiunea Sud-Est, Banat și Oltenia.

Related Articles

Back to top button