Curierul Românesc

Adrian Axinia (AUR): Vrem o Europă unde eradicarea sărăciei rurale nu este doar un slogan, ci o acțiune prioritară

Sărăcia este o problemă reală în mediul rural. În ciuda promisiunilor din ultimii 30 de ani, studiile arată că discrepanțele dintre mediul urban și cel rural sunt tot mai accentuate – un studiu din 2021 arată ca aproape 40% dintre locuitorii satelor sunt amenințați de sărăcie, față de circa 6% dintre românii din marile orașe. Românii din mediu rural nu nici acces la servicii medicale, iar elevii întâmpină mari dificultăți – de la școli lipsite de condițiile necesare, până la lipsa rechizitelor.

Adrian Axinia, deputat AUR și candidat la alegerile europarlamentare, a afirmat că Alianța pentru Unirea Românilor vrea o Europă unde eradicarea sărăciei rurale nu este doar un slogan, ci o acțiune prioritară. Comunitățile din mediul rural sunt temelia națiunii românești, iar acestea au nevoie de investiții importante pentru a se dezvolta. Toate eforturile trebuie îndreptate pe creșterea nivelului de trai și a calității vieții satele românești.

„Inima Europei pulsează puternic în satele și comunitățile rurale ale țării noastre, care sunt temelia autentică a națiunii românești. AUR vrea o Europă unde eradicarea sărăciei rurale nu este doar un slogan, ci o acțiune prioritară. Refuzăm categoric ca Bruxelles-ul să treacă cu vederea necesitățile vitale ale comunităților rurale. Ne aflăm la un moment de cotitură, pregătiți să inițiem o schimbare radicală pentru a construi un viitor prosper de la noi pentru noi.

Noi ne dorim o infrastructură rurală, proiecte agricole sustenabile și să sprijinim întreprinderile mici care constituie inima activităților locale. Sărăcia rurală nu va fi tolerată. Eforturile noastre se vor concentra neclintit pe îmbunătățirea calității vieții pentru fiecare cetățean. AUR este vocea schimbării palpabile, asigurând că fiecare zonă a țării noastre este recunoscută și valorificată. AUR își imaginează o Europă concentrată pe eliminarea sărăciei rurale, o Europă care cultivă prosperitatea în fiecare comunitate”, a declarat deputatul.

Related Articles

Back to top button