Curierul Românesc

Adrian Axinia (AUR) sesizează Garda de Mediu: balta Pasărea din comuna Tunari (jud. Ilfov) a ajuns un veritabil canal de colectare a dejecțiilor

Balta Pasărea din comuna Tunari (jud. Ilfov) a ajuns un veritabil canal de colectare a dejecțiilor. Locuitorii se plâng de faptul că aerul a devenit de nerespirat din cauza poluării. Aceștia au lansat și o petiție prin care solicită autorităților (Garda de Mediu, Apele Române și ANIF) să ia măsuri urgente deoarece sănătatea lor este în pericol. „Baltă Pasărea este efectiv un canal de colectare al dejecțiilor, nu mai crește și respiră nimic pe cursul ei. Nu mai există floră și faună. Poluare masivă care se duce pe toată salbă de lacuri în aval”, se precizează în petiție.

Deputatul AUR Adrian Axinia a luat cunoștință de această situație și a făcut la rândul său o sesizare către Garda de Mediu prin care atrage atenția asupra gravității situației și subliniază că locuitorilor din zonă le este afectat dreptul fundamental și constituțional de răi într-un mediu sănătos. Parlamentarul solicită domnului Andrei Corlan, comisar general al Gărzii de Mediu, să ia toate măsurile necesare pentru a pune capăt poluării.

„Domnule Comisar general, vă rog să luați toate măsurile necesare pentru a respecta dreptul constituțional la un mediu sănătos al locuitorilor din zonă și să îmi comunicați următoarele: ce acțiuni imediate ați desfășurat pe teren pentru a identifica sursa poluării, ce instituții ați implicat, dacă ați efectuat controale la stația de epurare de la Otopeni, care este mult subdimensionată pentru numărul locuitorilor arondați și care au fost consecințele acestora, precum și ce soluție viabilă propuneți pentru surplusul deversat în diverse canale”, a cerut deputatul Adrian Axinia.

Related Articles

Back to top button