Cum să mănânci cu diabet de tip 2: sfaturi de la un nutriționist renumit
Este aproape imposibil de prevenit diabetul de tip 1, dar diabetul de tip 2 poate fi prevenit prin adaptarea dietei și a obiceiurilor alimentare.
Cum se diagnostichează diabetul de tip 2? Testele de laborator de sânge care vă vor ajuta să determinați șansele de a face diabet zaharat:
Glucoza
Chiar dacă suferiți de diabet de tip 2 de mult timp, orientările nutriționale specifice pot ajuta la controlul bolii și vă pot permite să vă simțiți mai bine.
Alimente care încetinesc progresia bolii:
Alimente bogate în fibre și antioxidanți: fructe de pădure, citrice neîndulcite, kiwi, coacăze negre, ardei gras, broccoli și altele.
Proteine: pește, albuș de ou, curcan, prepeliță, păsări de curte fără piele. Legume cu frunze: spanac, varză cu frunze și creț. Aceste alimente pot fi consumate în cantități nelimitate.
Nucile sunt bogate în grăsimi adecvate și magneziu. Vă recomand migdalele, nucile, nucile de macadamia. Consumați-le înmuiate în prealabil în apă.
Avocado este un produs incredibil de util în cazul diabetului de tip 2, care nu crește nivelul de insulină și de glucoză din sânge.
Zahărul este otravă pentru tine.
Carbohidrați rapizi: pâine, paste, produse de patiserie, legume cu amidon, sucuri de fructe.
Grăsimi trans: produse de patiserie, margarină, fast-food, în special Chips-uri. Acestea cresc rezistența la insulină și reduc elasticitatea membranelor celulare, ceea ce, în cele din urmă, îngreunează livrarea zahărului din sânge către celulele organismului.
Lapte.
Chiar dacă boala durează de mult timp, o alimentație corectă de cel mult 3 ori pe zi, activitatea fizică și un somn sănătos vor ajuta la controlul ei și la păstrarea calității vieții.