Important

Ucraina promite răzbunare: ‘O să întoarcem valul războiului. În curând o să fie multe surprize’

Ucraina va întoarce valul războiului dezlănțuit de Federația Rusă. Vor fi o mulțime de surprize în curând, a declarat șeful biroului președintelui din Ucraina, Andriy Yermak.

„Președintele este serios și gata să facă totul pentru a se asigura că ne eliberăm teritoriile cât mai curând posibil. Sunt gata să discut cu liderii mondiali, să demonstrez poziția Ucrainei. Depinde mult de instruirea soldaților noștri. Vom rupe cursul acestui război. Vor fi multe surprize în curând”, a spus el pe canalul său de Telegram.

În același timp, Yermak a adăugat că aproape în fiecare zi vorbește cu Volodimir Zelenski despre rachetele HIMARS, obuzierul M777, sistemele de apărare aeriană și sancțiunile anti-ruse. Președintele ucrainean este interesat de eficiența armelor pentru a profita la maximum de creșterea proviziilor, susține oficialul ucrainean. De asemenea, potrivit acestuia, există o comunicare constantă cu comandamentul militar, iar conducerea statului știe de ce are nevoie armata pentru a câștiga în anumite zone ale frontului.

În plus, Yermak a adăugat că în discuțiile cu consilierul american pentru securitate națională Jacob Sullivan, se discută problema accelerării furnizării de arme grele. „În curând voi vorbi din nou cu el despre un nou pachet de asistență militară americană. Așteptăm încă 4 HIMARS și nu numai”, a spus el.

Yermak a subliniat că acum este important ca Ucraina să nu lase Rusia să ajungă cu războiul în timpul iernii.

După cum a raportat sursa citată, potrivit ministrului Apărării, Oleksiy Reznikov, după ultimele negocieri, a fost făcut un alt pas pentru a consolida apărarea Ucrainei – noile obligații ale partenerilor legate de arme de teren, pe mare și  avioane au reprezentat un semnal pozitiv al întâlnirii.

Related Articles

Back to top button