comunicat

Unde este egalitatea între firmele românești și cele străine – Marius Lulea (AUR)

Premierul face exact invers față de cum ar trebui. Atunci când dorești să oferi ajutor de stat urmărești să ajuți un sector cheie unde ai probleme majore.

Spre exemplu dacă ai sectorul construcțiilor care antamează cam 30% din economia națională dar nu mai ai nici o fabrică de oțel beton atunci oferi ajutor de stat unei companii ca să dezvolte un activ de producție. În acest fel elimini importurile dar și securizezi economia națională.

Dacă piața este plină de băuturi nealcoolice, marea lor majoritate toxice pentru organismul uman, cu o concurență acerbă, fără probleme pe deficitul comercial, nu te duci să oferi ajutor de stat doar pentru că se numește Coca-Cola. Nu faci decât să perturbezi piața deoarece celelalte sute de companii românești, mici sau mari, nu vor avea această facilitate, deci sunt și mai defavorizate.

Guvernul actual face exact invers față de cum scrie la manual.

Degeaba s-au lăudat că au impozitat multinaționalele dacă apoi le oferă banii înapoi. De ce nu oferă această facilitate și companiilor mici cărora le-au crescut taxele? Unde este egalitatea între firmele românești și cele străine.

Related Articles

Back to top button