Important

UDMR râde de români: susține creșterea salariilor, dar nu o face

UDMR susţine o creştere salarială raportată la rata inflaţiei în administraţia locală, având în vedere că în ultimii 4 ani aceasta nu a beneficiat de niciun fel de creştere salarială, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

El a fost întrebat despre un vot dat miercuri în Senat prin care s-a aprobat majorarea indemnizaţiilor demnitarilor de la 1 noiembrie 2022, respectiv a parlamentarilor, primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi locale, precum şi funcţionarilor publici care îi deservesc pe aceştia, urmare a unui amendament depus de doi parlamentari ai UDMR, în condiţiile în care tot miercuri Curtea Constituţională a admis sesizările USR şi a declarat neconstituţională legea prin care s-au mărit salariile din sistemul public, între care şi salariile demnitarilor.

„Am fost în şedinţă de Guvern, astfel încât această informaţie nu o am şi nu pot să o comentez. Altfel, pot să vă spun, ca şi idee, că pe administraţia publică locală în ultimii 4 ani nu a fost niciun fel de creştere salarială, nici măcar legată de inflaţie. Vă spun punctul de vedere al UDMR. Deci, pe inflaţie, aşa cum toţi bugetarii au primit pe inflaţie o creştere salarială, pe inflaţie, este corect, din punctul nostru de vedere, ca administraţia locală să beneficieze de acelaşi principiu”, a declarat Cseke Attila, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Întrebat dacă şi parlamentarii ar trebui să beneficieze de aceste majorări, ministrul a precizat: „Nu cunosc amendamentul pe care-l invocaţi”.

Related Articles

Back to top button