Opinii

Tragedia de la Crevedia putea fi evitată dacă autorizaţia de funcţionare a firmei ar fi fost condiţionată de existenţa unei case de marcat fiscalizată

Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat în emisiunea săptămânală “Puterea Cuvântului”, realizată de cotidianul Puterea, că tragedia de la Crevedia putea fi evitată dacă autorităţile ar fi introdus în Codul Fiscal o prevedere, care să condiţioneze funcţionarea punctului de lucru al societăţii Flagras SRL, de existenţa „la pachet” a autorizaţiei de funcţionare şi a casei de marcat fiscalizată.

“Dacă în Codul Fiscal se prevedea impunerea unei condiţionalităţi pentru defiscalizarea casei de marcat în lipsa autorizaţiei de funcţionare, societatea nu ar mai fi putut tranzacţiona şi depozita la negru în acea locaţie mii de tone de combustibili de-a lungul timpului. O societate sau o persoană fizică dacă ar fi cumpărăt combustibili de la acel punct de lucru, ar fi avut nevoie de acte justificative. Societatea, rămânând fără autorizaţie de funcţionare pentru cel punct de lucru, nu mai putea avea o casă de marcata fiscalizată şi, astfel, nu ar mai fi putut comercializa legal combustibili”, a declarat Eugen Teodorovici.

În opinia sa, introducerea în Codul Fiscal a unei condiţionalităţi între existenţa autorizaţiei de funcţionare şi a casei de marcat fiscalizată ar deranja însă o serie de agenţi economici, în special din domeniul restaurantelor, ţinând cont de faptul că mulţi din acest sector de activitate nu au autorizaţii de funcţionare sau case de marcat fiscalizate şi lucrează la negru. “Dacă ai introduce o asemenea prevedere, toţi cei care nu deţin la pachet autorizaţie de funcţionare şi casă de marcat fiscalizată s-ar închide instant”, a subliniat Eugen Teodorovici.

„Cazul Crevedia arată că Statul Român se află într-o stare care pune cetăţenii români în pericol din punct de vedere al siguranţei şi securităţii, dar mai ales din punct de vedere economic”, a adăugat fostul ministru al Finanţelor.

Sursa Puterea

Related Articles

Back to top button