Curierul Românesc

România, îngropată în datorii. George Badiu (AUR): Fără eforturi susținute și politici economice responsabile nu se va putea diminua niciodată povara financiară care afectează bunăstarea cetățenilor români!

România trăiește pe datorie – și acest lucru nu ar fi neapărat negativ, dacă sumele împrumutate ar merge către dezvoltarea țării (infrastructură, educație, sănătate). Din păcate, societatea românească este din ce în ce mai polarizată – la un pol se află o elită care trăiește în lux, în timp ce, la celălalt pol, cetățenii de-abia reușesc să mai facă față scumpirilor. Deputatul AUR George Badiu a afirmat că această povară financiară pune o presiune constantă asupra românilor. Creșterea datoriei externe are consecințe negative precum: scăderea nivelului de trai, creșterea impozitelor, limitarea investițiilor și vulnerabilitatea economică. În contextul în care datoria externă a României a depășit deja pragul de 170 de miliarde de euro, este imperios ca autoritățile să ia măsuri pentru a reduce această datorie.

„170 de miliarde de euro reprezintă datoria externă a țării. Asta înseamnă că fiecare cetățean român are o datorie de mii și mii de euro. Acești bani ar trebui să se regăsească în autostrăzi, în industrie performantă, în turism de calitate, în spitale la standarde înalte, în școli și grădinițe, în infrastructură, într-un cuvânt în prosperitate. Realitatea este alta, căci prosperitatea se regăsește astăzi doar la unii, în timp ce populația sărăcește și pleacă din țară pentru a câștiga o bucată de pâine.

Aleșii noștri prosperă pe salarii de zeci de mii de euro și au proprietăți cumpărate în marile metropole, într-o opulență orbitoare, care sfidează bunul simț. Aceștia au reușit să dezbine societatea în bugetari, sinecuriști și restul plătitori de taxe și impozite. Este nedrept să ne creștem copiii cu astfel de diferențe sociale. Este nedrept ca unii abia să supraviețuiască, în timp ce alții se lăfăie în lux, lăsând generațiilor viitoare datorii. Trebuie să luăm atitudine și să oprim odată pentru totdeauna această nedreptate. Și chiar o vom face”, a declarat deputatul.

George Badiu a mai spus că guvernanții pot lua măsuri concrete pentru a reduce datoria externă, prin creșterea veniturilor statului, precum și prin reducerea cheltuielilor publice și renegocierea condițiilor cu creditorii externi.

Related Articles

Back to top button