Curierul Românesc

Raisa Enachi (AUR): De mai bine de 10 ani, România se află în topul primelor 50 de ţări corupte! 

Deputata AUR Raisa Enachi trage un semnal de alarmă: corupția în România atinge cote îngrijorătoare. Potrivit raportului anual elaborat de Transparency International, țara noastră ocupă locul 63 (scor 46 din 100 de puncte) dintr-un total de 180 țări, ceea ce înseamnă că actualii conducători încă sunt mai interesați de propria îmbogățire decât de rezolvarea problemelor și dezvoltarea țării. La polul opus se află Finlanda, Norvegia şi Noua Zeelandă.

O țară în care corupția este în floare înseamnă o țară în care educația copiilor și sănătatea cetățenilor se află pe ultimele locuri. De asemenea, este o țară marcată de polarizare socială: avem bătrânii care supraviețuiesc de la o zi la alta, dar și pensionari de lux.

„Având în vedere contextul în care banul are un impact semnificativ asupra deciziilor şi vieţii unui număr considerabil de cetăţeni, nu ne mai miră scorul pe care România l-a obţinut în urma sondajului publicat de Transparency International. Fenomenul endemic al corupţiei devine evident atunci când analizăm consecinţele sociale şi economice. Vorbim de corupţie şi ne gândim cum copii din mediile nefavorabile sunt nevoiţi să meargă pe jos kilometri întregi până la şcoală, cum bătrânii abia supravieţuiesc de la o lună la alta cu sumele infime pe care le primesc, aşa numita pensie şi toate din cauza luptei politicienilor pentru a aduna cât mai multe averi!

Pe scurt, e cam aşa: conducătorii noştri par să fie mai interesaţi de propriile buzunare şi mai puţin de români, de cetăţenii de rând. Se pare că le pasă mai mult de cum să-şi umple conturile decât de bunăstarea românilor!Singurii care au de suferit sunt românii, pentru marea majoritatea a noastră, situaţia este îngrijorătoare. De aceea, întreb retoric: ce schimbări au fost făcute de când România este condusă de coaliţia PSD-PNL? De mai bine de 10 ani, România se află în topul primelelor 50 de ţări corupte!”, a declarat deputata.

Raisa Enachi îndeamnă românii să ia atitudine și să îi îndepărteze de la conducere pe acești conducători corupți.

„Este timpul să ne facem auziţi şi să le arătăm că suntem hotărâţi să nu mai tolerăm corupţia şi incompetenţa la vârful puterii! Doar împreună putem face o Românie corectă! AUR va face tot ce este posibil ca toţi cei care îşi pun interesele proprii înaintea intereselor românilor şi ale ţării să dispară de la orice nivel al guvernării României!”, a spus deputata, în încheiere.

Related Articles

Back to top button