Curierul Românesc

Radu-Vicențiu Grădinaru (AUR): Măsurile fiscale propuse de Ciolacu afectează grav domeniile de bază ale economiei: construcții și IT

Radu-Vicențiu Grădinaru, deputat AUR de Botoșani, trage un semnal de alarmă referitor la pachetul de măsuri fiscal-bugetare propuse de Guvernul Ciolacu. Grădinaru subliniază că aceste măsuri sunt anti-economice: „ele demolează două domenii-cheie ale economiei naționale (construcții și IT) prin creșterea taxelor”. În ceea ce privește sectorul construcțiilor, sunt afectate investiții in curs de derulare, pentru care există bugete calculate sau chiar achitate.

Potrivit unui comunicat de presă, Radu-Vicențiu Grădinaru semnalează faptul că majorarea TV la unele alimente și băuturi va duce la creșterea costurilor de trai pentru cetățeni. De asemenea, aplicarea taxei de 1% din cifra de afaceri în cazul băncilor, va duce la majorarea dobânzilor la credite, situație în care tot cetățenii vor fi cei mai afectați.

Despre efectele negative acestor măsuri fiscale au vorbit inclusiv guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. Dacă Mugur Isărescu a afirmat că acest pachet de politici fiscale va genera instabilitate, Marcel Boloș a recunoscut de față cu premierul că nu e sigur dacă aceste măsuri sunt suficiente pentru a acoperi gaura de la buget.

Related Articles

Back to top button