Important

Percheziții în București, la samsari de telefoane de lux

Polițiștii din Capitală efectuează percheziții în toate sectoarele din Bucureși și în Ilfov la samsari de telefoane de lux. Doi bărbați, liderii grupării, au înființat mai multe societăți prin intermediul cărora achiziționau telefoanele și ulterior le revindeau fără a fi înregistrate și fără a plăti taxele, ceea ce le permitea să le dea la prețuri mai mici.

”În această dimineață, 24 august 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul serviciilor de investigare a criminalității economice – Sectoarele 1 – 6, vor pune în executare 9 mandate de percheziție domiciliară (7 București, 2 Ilfov) și 8 ordonanțe de ridicare înscrisuri.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2019 – 2021, 8 societăți comerciale ar fi efectuat livrări de telefoane mobile, pe tot teritoriul țării, fără a evidenția în contabilitate veniturile realizate, în valoare de peste 9.000.000 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.”, arată un comunicat al Poliției Capitalei.

Related Articles

Back to top button