Important

Penalizare pentru Google: Trebuie să plătească aproape un milion de dolari pentru comportament incorect într-un proces civil

Un judecător din SUA a ordonat Google, divizie a grupului Alphabet, să plătească peste 971.000 de dolari, reprezentând comisioane şi costuri juridice, ca penalizare pentru comportament incorect într-un proces privind confidenţialitatea, în instanţa federală din California, transmite Reuters.

Avocaţii reclamanţilor de la Boies Schiller Flexner şi alte firme au solicitat mai mult de 1 milion de dolari, reprezentând comisioane şi costuri, după ce judecătorul american Susan van Keulen de la tribunalul federal din San Jose, California, a constatat în luna mai că Google nu a prezentat în timp util unele probe.

Procesul de 5 miliarde de dolari, intentat în 2020, susţine că Google a urmărit ilegal datele utilizatorilor săi în timp ce aceştia foloseau browserele companiei în mod privat sau ”incognito”.

Google a negat răspunderea.

Sancţiunile au rezultat din ”neidentificarea în timp util a martorilor, a documentelor suplimentare şi a surselor de date relevante pentru acest litigiu”, a scris van Keulen într-un ordin anterior.

Datele de facturare depuse luna trecută au arătat că avocatul David Boies, fondatorul Boies Schiller, percepe 1.950 de dolari pe oră. Boies a cerut compensaţii pentru 49 de ore, sau aproximativ 96.000 de dolari.

Avocaţii Google ai firmei Quinn Emanuel au pus sub semnul întrebării includerea lui Boies în cererea de plată, spunând că reclamanţii nu au oferit ”o justificare pentru decizia lor de a-l pune pe David Boies la curent, pentru a argumenta problemele complexe din moţiunea de sancţiuni”.

Ei au mai spus că tarifele orare ale lui Boies sunt ”semnificativ mai mari” decât ale altor avocaţi bine versaţi în caz.

Boies nu a răspuns imediat unui mesaj vineri, în care I se cereau comentarii. Într-o declaraţie prin intermediul unui purtător de cuvânt, Boies a spus că ”sancţiunile sunt grave, aşa cum ar trebui să fie, având în vedere conduita greşită gravă a Google”.

Un avocat al Google de la Quinn Emanuel, Andrew Schapiro, a declarat într-un comunicat că reclamanţii ”cer sancţiuni extreme şi, la sfârşitul zilei, primesc o plată parţială a facturii lor umflate, pentru timpul pe care l-au dedicat depunerii moţiunii.”

Un reprezentant de la Google nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Judecătorul a redus compensaţiile cerute de reclamanţi cu aproximativ 75.000 de dolari, după ce a dedus sume de la avocaţii care au facturat sub 10 ore pentru chestiuni legate de procedura de sancţiuni.

Related Articles

Back to top button