Opinii

Ne opunem creșterii taxelor! Reducerea deficitului bugetar se face prin reducerea cheltuielilor statului – Marius Lulea

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, atrage atenția asupra măsurilor aberante propuse de Guvernul Ciolacu privind eliminarea facilităților fiscale pentru construcții și agricultură, precum și creșterea TVA la 19% pentru HORECA și mai multe categorii de produse cum ar fi hrana pentru căței. De parcă cățeii ar fi de vină pentru deficitul bugetar și nu cățeii lui Marcel Ciolacu, care au parazitat instituțiile statului.

„În pandemie ne-au sărăcit prin creșterea inflației, acum ne sărăcesc prin creșterea TVA și eiminarea facilităților fiscale. Bișnițar pe vremuri, Marcel Ciolacu are impresia că poate implementa la nivel de stat economia de Buzău. Eliminarea facilităților fiscale pentru agricultură și construcții ne va arunca înapoi la piața gri, cu muncă la negru și salarii de mizerie. În plus, această măsură va provoca un deficit de forță de muncă de peste 100 de mii de muncitori.

În 2018, guvernarea PSD a spus că, între 2019 şi 2028, angajatorii din domeniul construcţiilor vor plăti taxe salariale mai mici. Premierul PSD de la acea vreme declara acest sector prioritar şi de importanţă naţională pentru economia românească pentru următorii 10 ani. După numai 5 ani, sectorul construcţiilor a fost trecut la categoria „şi altele” tot de către o guvernare condusă de PSD. Motivele care stăteau la baza acestei decizii în acel moment au fost: menţinerea forţei de muncă pentru domeniul construcţiilor în ţară şi scoaterea salariilor din acest sector din zona gri a economiei. Acum, Guvernul Ciolacu ne lasă de înţeles că nu mai avem nevoie de construcţii.

Românii spun că sunt afectați cel mai grav de creșterea prețurilor. Creșterea TVA la 19% pentru HORECA, diferite categorii de produse alimentare și non alimentare va produce un val de scumpiri în lanț. În loc să avem o scădere a deficitului bugetar măsurile premierului Ciolacu vor provoca o scădere a consumului și automat încasări mai mici pentru stat. În luna iunie prețurile la alimentele au crescut cu 17,8%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru a reduce inflația guvernul lui Ciolacu trebuie să taie cheltuielile bugetare. Încă avem angajați 200 de secretari de stat care taie frunză la câini. PSD nici nu vrea să audă de reorganizarea administrativ-teritorială și eliminarea angajaților care parazitează statul. Prin companiile de stat avem toate neamurile lui Marcel Ciolacu, iar cazul său nu este singular. Și-au angajat amantele, neamurile și lipitorii de afișe de la partid în cadrul instituțiilor statului. Un premier onest trebuie să scape țara de 500 de mii de bugetari care parazitează statul în acest moment.

Românii au fost sărăciți de PSD și PNL prin creșterea prețurilor și a taxelor prin OUG 16/2022, iar noile creșteri de taxe vor duce țara pe marginea prăpastiei. În curând ne vom trezi cu FMI la București.”, a declarat liderul AUR, Marius Lulea.

Related Articles

Back to top button