comunicat

Marius Lulea (AUR): Câștigurile din bugetul 2024 sunt nerealiste, este amatorism electoral

Marius Lulea, prim-vicepreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), cel mai mare partid de opoziție conform sondajelor, a criticat aspru proiectul de buget pentru anul 2024. Marius Lulea susține că veniturile estimate sunt nerealiste și cataloghează bugetul ca fiind un exercițiu de „amatorism electoral”.

Conform lui Marius Lulea, bugetul prezintă deficiențe majore care vor avea repercusiuni serioase asupra mediului privat. „În a doua parte a anului, ne vom confrunta din nou cu o gaură bugetară semnificativă. Firmele care prestează servicii sau furnizează bunuri statului vor fi lăsate neplătite, ceea ce va duce la o presiune enormă pe mediul privat”, a declarat Lulea.

Un alt aspect criticat de Marius Lulea este alocarea bugetară pentru educație, care reprezintă doar jumătate din fondurile destinate apărării. El a subliniat că această discrepanță este preocupantă, mai ales că banii alocați apărării nu sunt investiți în dezvoltarea de noi unități de producție interne, ci în importuri. „Acest buget reflectă clar prioritățile greșite ale guvernului și neglijarea sectoarelor vitale precum educația”, a adăugat Lulea.

Related Articles

Back to top button