Curierul Românesc

 Intervenţie a ARSVOM la un velier cu cinci persoane la bord, în pericol de scufundare în zona Vama Veche

Un velier aflat în noaptea de luni spre marţi în pericol de scufundare pe Marea Neagră, în zona Vama Veche, cu cinci persoane la bord, a fost remorcat şi dus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia de către un echipaj al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM).

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ARSVOM, în cursul nopţii de 25 spre 26 septembrie, Căpitănia Mangalia a anunţat faptul că velierul Minorca se află în pericol de scufundare, acesta luând apă la bord.

În jurul orei 3.30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a solicitat ajutorul navei SAR THEIA, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, pentru a se deplasa către velierul Minorca, spre a-i acorda asistenţă.

„SAR THEIA cu echipajul de la bord, condus de comandant Drăghici Lucian împreună cu Călin Valerică – ofiţer mecanic şi Drăgănoiu Aurel – timonier, s-a deplasat în direcţia indicată de MRCC, respectiv la Est de Vama Veche, pentru a acorda ajutor velierului Minorca. În această intervenţie, echipajul de pe SAR THEIA a folosit pompa mobilă de santină a navei SAR, pentru a scoate apa din interiorul velierului”, reiese din comunicat.

Velierul Minorca împreună cu persoanele aflate la bord, cinci cetăţeni de naţionalitate română, a fost remorcat de către SAR THEIA şi adus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia.

Related Articles

Back to top button