Curierul Românesc

Ing. Marius Lulea: În România sunt sute de școli care s-ar putea prăbuși

Inginerul Marius Lulea trage un semnal de alarmă cu privire la starea precară a infrastructurii școlare din România. Potrivit acestuia, există sute de școli în țară care se află în clădiri cu risc seismic, iar autoritățile evită expertizarea lor pentru a nu le declara oficial periculoase.

Cu peste 8.000 de unități de învățământ în întreaga țară, România se confruntă cu o problemă gravă în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice. Aceste sute de școli aflate în clădiri cu risc seismic reprezintă o amenințare serioasă pentru toți cei care le frecventează zilnic.

Un alt aspect alarmant evidențiat de prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea este lipsa investițiilor în construirea de școli noi. Cu toate că necesitatea unor astfel de instituții de învățământ este evidentă, România a eșuat în acest sens de mai bine de trei decenii. Cu toate acestea, se strâng impozite de la cetățeni, iar banii nu par a fi alocați în mod eficient pentru a asigura un mediu sigur și adecvat pentru educația tinerilor.

Marius Lulea susține că statul român trebuie să-și îndeplinească rolul și să priorizeze siguranța și educația viitorului țării. Este necesară o reevaluare serioasă a infrastructurii școlare și alocarea de resurse corespunzătoare pentru construirea de noi școli și reabilitarea celor existente. În caz contrar, riscul de prăbușire a unor clădiri școlare ar putea duce la tragedii și la un impact negativ asupra învățământului în România.

Related Articles

Back to top button